Skip to main content

Către: PARLAMENTUL ROMANIEI

STOP Eutanasierii câinilor în adăposturile din România! Semnați si Distribuiți ACUM!

Către deputații din Camera Deputaților,
Către senatorii din Senatul României,
Către toți oamenii politici care își doresc o Românie a compasiunii, umanității și a respectului pentru viața animalelor,

Stop Eutanasierii Câinilor în Adăposturile din România!

Petiție Urgenta în vederea modificării Ordonanței de Urgența nr. 155 din 2001, prin care susținem ca eutanasierea câinilor din adăposturi să fie înlocuită cu metode eficiente și umane de gestionare, precum sterilizare, microcipare, promovarea adoptiilor și deținerea responsabilă și în condiții de legalitate a câinilor, metode recomandate de toți specialișții în domeniu.

Solicităm parlamentari și oamenilor politici care înteleg ce înseamnă compasiunea fată de viața animalelor, bunătatea și umanitatea, să vine în ajutorul celui mai bun prieten al omului, prin înlocuirea eutanasierii cu soluții umane și eficiente de gestionare a populației de câini.

Pentru scăderea numărul de câini de pe străzi şi din adăposturi, s-a dovedit în ultimii 10 ani ca eutanasierea este o soluție ineficienta și barbară, și că eutanasierea trebuie eliminată și înlocuita cu soluții mult mai bune, precum: sterilizarea, microciparea, stoparea abandonurilor, promovarea adopțiilor, înlesnirea revendicarii, responsabilizarea cetățenilor și a autoritatilor.

Câinele este cel mai bun prieten al omului și un adevărat sprijin emoționat pentru oameni în multele momente dificile ale vieții. Acest ajutor a jucat un important rol și în ultimii ani, când anxietatea, depresia și alte probleme mintale au atins noi culmi din pricina contextului provocat de pandemia Covid-19, subliniind-se din nou rolul pe care aceste animale le au în viața oamenilor. Cu toate acestea, în România soarta multora dintre caței nu este decloc fericită, deoarece în adăposturi de multe ori ei nu primesc șansa șă trăiască.

Prin intermediul acestei petiții solicităm susținerea tuturor deputaților și senatorilor din Parlamentul României, pentru a modifica în mod urgent Ordonanța de Urgența nr. 155 / 2001 și a susține o modalitate de gestionare a câinilor eficientă, bazată pe compasiune și pe umanitate.

Punctele cheie pe care le susținem prin intermediul acestei petiții sunt următoarele:

• În prezent, în multe adăposturi pentru animale din România este folosită o metodă de eutanasiere agresivă și barbara a câinilor, cărora le este refuzat astfel dreptul la viată!

• Uciderea câinilor în adăposturi a fost aplicată inuman în ultimii 10 ani, și a condus la lipsa de implicare a autoritaților, care în loc se folosească metodele eficiente si umane precum sterilizarea, microciparea, reducerea abandonului si responsabilizarea populatiei, au ales să ia viața câinilor!

• Situaţia câinilor fără adăpost din România s-a agravat în ultimii 10 ani, de cand s-a introdus modalitatea lipsita de compasiune a uciderii câinilor. Ultima modificare majoră a legii a avut loc acum aproape 10 ani, iar România are nevoie de o legislaţie mult mai bună.

• Eutanasierea este total ineficientă din punct de vedere statistic, neputând ţine pasul cu numărul din ce în ce mai mare al câinilor nesterilizaţi, care se înmulţesc incontrolabil. De exemplu, un mascul şi o femelă nesterilizaţi, conform datelor, pot avea într-un an 16 urmaşi, iar în şase ani aceştia pot avea peste 60.000. Mulţi câini ajung să moară în condiţii greu de imaginat pentru ca în Romania nu se aplică obligația sterilizării si microciparii si nu se previne abandonul animalelor!

• Vaccinarea, sterilizarea, microciparea trebuie să fie făcute după ce aceştia ajung în centrele de adăpost. Pentru a reduce numărul de câini de pe străzi şi din adăposturi, cea mai bună soluţie este sterilizarea. Investiţiile în sterilizare pot fi aplicate uşor. Fondurile pot fi obţinute de stat prin aplicarea reală a Ordonantei de Urgența 155/2001, a responsabilizării si a sancţionării celor care nu respecta legea!

• Promovarea adopției câinilor aflaţi în adăposturi este foarte importanta, atât în mediul online, pe rețele de socializare, cât și în cadrul târgurilor de adopții, pentru a crește în mod considerabil șansele ca aceste caței de a avea o familie și o viața frumoasa!

• Uciderea câinilor care pot fi adoptați sau revendicați este o metoda inacceptabila, inumană și barbară!

• Aceasta modificare a legii va crește posibilitatea câinilor de a fi revendicați și adoptați și va determina autoritățile și instituțiile statului sa se implice în mod real, prin implementarea masurilor cu adevărat eficiente pentru reducerea câinilor fără stăpân, precum sterilizare, microcipare, reducerea abandonului.

Prin masuri umane, bazate pe compasiunea fata de animale și pe responsabilizarea proprietarilor vom reuși sa reducem numărul de câini fără stăpân, nu prin uciderea lor.

Este momentul schimbării pe care numeroasa comunitate a iubitorilor de animale din România o dorește și o solicită de 10 ani încoace!

Cu respect!

De ce este important?

URGENT! SEMNAȚI ȘI DISTRIBUȚI ACUM!

STOP UCIDERII CÂINILOR ÎN ADĂPOSTURILE DIN ROMANIA !!!

Petiție Urgenta în vederea modificării Ordonanței de Urgența nr. 155 din 2001, prin care susținem sa nu mai fi eutanasiați câinii care ajung în adăposturi și ca eutanasierea să fie înlocuită cu metode eficiente și umane precum sterilizare, microcipare, promovarea adoptiilor și deținerea responsabilă și în condiții de legalitate a câinilor.

Pentru scăderea numărul de câini de pe străzi și din adăposturi, s-a dovedit în ultimii 10 ani ca eutanasierea este o soluție ineficienta și barbară, și ca eutanasierea trebuie eliminată și înlocuita cu soluții mult mai bune, precum: sterilizarea, microciparea, stoparea abandonurilor, promovarea adopțiilor și a revendicarii, responsabilizarea cetățenilor și a autoritatilor.

Apelăm la parlamentari și oameni politici care înțeleg ce înseamnă compasiunea fată de viața animalelor, bunătatea și umanitatea, pentru a interveni în ajutorul celui mai bun prieten al omului, prin înlocuirea eutanasierii câinilor din cadrul legii, cu soluțiile umane, morale și eficiente de gestionare a populației de câini!

Câinele este cel mai bun prieten al omului și un adevărat sprijin emoționat pentru oameni în multele momente dificile ale vieții. Acest ajutor a jucat un important rol și în ultimii ani, când anxietatea, depresia și alte probleme mintale au atins noi culmi din pricina contextului provocat de pandemia Covid-19, subliniind-se din nou rolul pe care aceste animale le au în viața oamenilor. Cu toate acestea, în România soarta multora dintre caței nu este deloc fericită, deoarece în adăposturi de multe ori ei nu primesc o șansa la viața.

Prin intermediul acestei petiții solicităm susținerea tuturor deputaților și senatorilor din Parlamentul României, pentru a a vota aceasta proiect de modificare a Ordonanței de Urgența nr. 155 / 2001 și a susține o modalitate de gestionare eficientă, bazată pe compasiune și pe umanitate.

Punctele cheie pe care le susținem prin intermediul acestei petiții sunt:

• În prezent, în multe adăposturi pentru animale din România este folosită o metodă de eutanasiere agresivă si barbara a câinilor, cărora le este refuzat astfel dreptul la viată!

• Uciderea câinilor in adaposturi a fost aplicată inuman în ultimii 10 ani, și a condus la lipsa de implicare a autoritătilor, care în loc se folosească metodele eficiente și umane precum sterilizarea, microciparea, reducerea abandonului și responsabilizarea populației, au ales să ia viața câinilor!

• Situaţia câinilor fără adăpost din România s-a agravat în ultimii 10 ani, de cand s-a introdus modalitatea lipsita de compasiune a uciderii cainilor. Ultima modificare majoră a legii cainilor a avut loc acum aproape 10 ani, iar România are nevoie de o legislaţie mai bună.

• Eutanasierea este total ineficientă din punct de vedere statistic, neputând ţine pasul cu numărul din ce în ce mai mare al câinilor nesterilizaţi, care se înmulţesc incontrolabil. De exemplu, un mascul şi o femelă nesterilizaţi, conform datelor, pot avea într-un an 16 urmaşi, iar în şase ani aceştia pot avea peste 60.000. Mulţi câini ajung să moară în condiţii greu de imaginat pentru ca în Romania nu se aplică obligația sterilizării si microciparii si nu se previne abandonul animalelor!

• Vaccinarea, sterilizarea şi microciparea câinilor trebuie să fie făcute dupa ce aceştia ajung în centrele de adăpost. Pentru a reduce numărul de câini de pe străzi şi din adăposturi, cea mai bună soluţie este sterilizarea. Investiţiile în sterilizare pot fi aplicate uşor. Fondurile pot fi obţinute de stat prin aplicarea reală a Ordonantei de Urgența 155/2001, a responsabilizarii si a sancţionării celor care nu respecta legea!

• Promovarea adopţiei câinilor aflaţi în adăposturi este foarte importanta, atât în mediul online, pe rețele de socializare, cât și în cadrul târgurilor de adopții, pentru a cresțe în mod considerabil șansele ca aceste animale să aiba o familie și o viața frumoasa!

• Uciderea câinilor care pot fi adoptați sau revendicați este o metoda inacceptabila, inumană si barbară!

• Aceasta modificare a legii va crește posibilitatea câinilor de a fi revendicați și adoptați și va determina autoritățile și insituțiile statului sa se implice in mod real, prin implementarea masurilor cu adevarat eficiente pentru reducerea câinilor fără stăpân, precum sterilizare, microcipare, reducerea abandonului.

Prin masuri umane, bazate pe compasiunea fata de animale si pe responsabilizarea proprietarilor vom reuși sa reducem numărul de câini fără stăpân, nu prin uciderea lor.

Este momentul schimbării !!!

Este momentul ca toți iubitorii de animale sa fim uniți și SA OPRIM ACUM masacrul asupra câinilor în România!
Doar împreuna vom reuși!!!

URGENT! Semnați și Distribuiți Petiția ACUM în Număr Cât Mai Mare !!!

Cum va fi inmânată

Deputaților din Camera Deputaților;
Senatorilor din Senatul României,
Numeroșilor oameni politici care își doresc o Românie a compasiunii, umanității și a respectului pentru viața animalelor;

Actualizări

acum 4 luni

S-a ajuns la 10,000 semnături

acum 2 ani

S-a ajuns la 5,000 semnături

acum 2 ani

S-a ajuns la 1,000 semnături

acum 2 ani

S-a ajuns la 500 semnături

acum 2 ani

S-a ajuns la 100 semnături

acum 2 ani

S-a ajuns la 50 semnături

acum 2 ani

S-a ajuns la 25 semnături

acum 2 ani

S-a ajuns la 10 semnături