Skip to main content

Către: Primului Ministru al României

Suport financiar pentru educația timpurie

Suport financiar pentru educația timpurie

Sa se reanalizeze și sa redeschidă programul de suport financiar pentru părinții care au nevoie de înscrierea copiilor in sistemul privind educația timpurie.

De ce este important?

Cea mai importantă perioadă pentru dezvoltarea creierului o reprezintă primele 1000 de zile de viață, când se formează 80% din legăturile neuronale.
Modul în care copilul îşi începe viaţa este hotărâtor pentru evoluţia sa socială şi individuală, iar educaţia acestuia începe de la naştere. Cele mai importante descoperiri din domeniul educational, al ştiinţelor sociale şi al psihologiei au identificat factorii care dau un start cât mai adecvat în viaţă fiinţei umane. Pentru copil, nicio perioadă nu va conta mai mult în viaţă ca primii ani!
Accentul pus pe educaţia timpurie şi anii preşcolarităţii este importantă deoarece aceasta este perioada în care copiii se dezvoltă rapid.
În cazul în care procesul de dezvoltare este neglijat în acest stadiu, este mult mai dificil ca pierderile să fie compensate mai tarziu.

Studiile ştiintifice asupra dezvoltării creierului au demonstrat că:

-stimularea precoce declanşează structurile cognitive şi demararea procesualităţii intelectuale;
-angajarea precoce a structurilor intelectuale conduce la reducerea abandonului şcolar;
nutriţia adecvată a copilului mic garantează dezvoltarea creierului şi înlătură riscul de deficienţă mintală.
-Investiţia în educaţia timpurie este poate cea mai rentabilă investiţie în educaţie. James Hackman, laureat al premiului Nobel pentru economie în anul 2005 pentru studiul asupra investirii în educaţie timpurie, este cel care a demonstrat pe baza unei formule matematice că investirea a 1$ în educaţia timpurie produce un profit de 7$.

Categorie

Actualizări

2021-05-03 01:12:59 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2021-04-26 21:33:57 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2021-04-26 06:46:07 +0300

S-a ajuns la 10 semnături