Skip to main content

Către: Președintele României

Ține-te de promisiuni, Klaus Iohannis!

Domnule Klaus Iohannis sunteți în esență principalul factor care a generat criza politică excluzând USR de la guvernare prin demiterea lui Stelian Ion.
Singura coaliție posibilă și acreditată prin vot este coaliția de centru dreapta, PNL-USR-UDMR. Așadar, domnule Klaus Iohannis vă cer să respectați angajamentele pentru care ați fost ales, atât dumneavoastră cât și PNL și să reluați discuțiile cu USR pentru refacerea coaliției de guvernare.

De ce este important?

Pe lângă faptul că PNL și Klaus Iohannis au generat criza politică aceștia intenționează să formeze un guvern de tip USL. O coaliție în care PSD să fie actor politic principal este inacceptabilă deoarece toate victoriile înregistrate din bătăliile electorale ale PNL și ale domnului Iohannis s-au bazat pe un discurs profund anti PSD. O alianță cu PSD este o abatere flagrantă ce încălcări voința electoratului, încât alegători PNL a votat pentru 8 de guvernare liberală și pentru un PSD în opoziție. Un guvern PNL-PSD nu ar fi o premieră, încât în 2012 infractorul Dan Voiculescu a nășit o construcție politică numită USL cunoscută drept și " monstruoasa coaliție " care îi avea drept fini politici pe Victor Ponta și Crin Antonescu spre deosebire de actuala situație, USL a fost legitimata prin votul comun al electoratului celor 2 partide ce erau conștienți de faptul că PNL și PSD vor guverna împreună. În prezent un guvern PNL-PSD este ilegitim încât între respectivele 2 partide au tranșat nenumeroase dispute publice.
România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Categorie

Actualizări

2023-03-02 09:47:13 +0200

S-a ajuns la 10 semnături