Skip to main content

Către: Primarul Capitalei Nicușor Dan

Traversare Sigură pt. Elevi: Urgență în Infrastructura Rutieră din Jurul CNM George Enescu

Noi, părinții elevilor CNM George Enescu, solicitam Primăriei Capitale și domnului Primar, implementarea unui sistem semnalizare inteligent, sisteme de iluminat și bumpere în zona liceului, strada General Gheorghe Manu și mutarea statiei de autobuz proaspăt înființată în dreptul intrării liceului. Această inițiativă este esențială pentru siguranța copiilor și a comunității în general. Solicităm sprijinul primăriei pentru aprobarea și implementarea acestui proiect în cel mai scurt timp posibil.
1. Montarea unui sistem de semnalizare inteligent SCOALA, la trecerile de pietoni din zona Colegiului Național de Muzică George Enescu, strada Gheorghe Manu. Cu marcaj roșu pe strada! Considerăm că acest sistem ar reduce riscul de accidente în zona școlii, asigurând traversarea în siguranță a copiilor.
2. Instalarea de sisteme de iluminat adecvate pentru a asigura vizibilitatea în timpul nopții, deoarece în lunile de iarnă este întuneric începand cu ora 16-17,iar cursurile se termină la 18-20 seara.
3. Amplasarea de bumpere în locuri strategice pentru a reduce viteza traficului și a asigura siguranța traversării elevilor și a pietonilor.
4. Mutarea stației de autobuz, nou înființată la data de 11.04.2024, această stație reprezentand un real pericol pentru siguranța copiilor, deoarece se îndepărtează gardul de protecție dintre trotuar și carosabil, vizibilitate se reduce mult în zona, mașinile au tendința să depășească, iar copiii sunt copii, neatenți și au tendința de a sări în fața mașinilor.

Acest proiect va contribui și la creșterea siguranței rutiere în zonă, dar este o investiție în siguranța fizica a viitorilor artiști pregătiți de Colegiul Național de Muzică George Enescu.
Din neatenție copiii traversează neregulamentar și sunt salvați de adulți sau de atenția șoferilor. Imaginați-vă stresul familiilor, știind că zona este nesigură din punct de vedere rutier.

Solicităm sprijinul Primăriei și a Primarului General pentru aprobarea și implementarea acestui proiect în cel mai scurt timp!
Vă mulțumim!

De ce este important?

Montarea unui sistem de semnalizare inteligent, a altor sisteme de siguranță rutieră în zona liceului și mutarea stației de autobuz este benefica atât pentru elevii și familiile lor, cat și întreaga comunitate. Reducerea riscului de accidente rutiere în jurul colegiul contribuie la un mediu mai sigur pentru toți locuitorii din zonă și participanții la trafic. Imaginați-vă un șofer căruia îi sare un copil în față și nu mai poate să-l evite!

Siguranța copiilor este o prioritate pentru orice comunitate!
Susținerea acestei inițiative arată un angajament puternic față de siguranța și bunăstarea comunității!
București, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2024-04-15 12:13:46 +0300

S-a ajuns la 500 semnături

2024-04-14 20:05:57 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2024-04-14 19:23:41 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2024-04-14 19:03:36 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2024-04-14 18:56:41 +0300

S-a ajuns la 10 semnături