Skip to main content

Către: Domnul Dacian Ciolos președinte PLUS, Domnul Dan Barna președinte USR

Un manifest pentru meritocratie

Vă cerem să ierarhizați candidaturile senatorilor Vlad Alexandrescu, Florina Presadă, Mihai Goțiu pe locuri eligibile în București și Cluj pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc la 6 decembrie 2020. Totodată, vă rugăm să acționați în spiritul democrației, în spiritul unei politici altfel, așa cum v-ați asumat-o în 2016. Vă rugăm să-l repuneți pe lista pentru alegerile parlamentare pe cel ales pe prima poziție în Diaspora, tânărul Vlad Teohari. Considerăm că prin aceste decizii, veți deveni purtătorii vocii noastre, în spiritul unei reforme autentice a României, pe care suntem convinși că v-o doriți ca și noi.

De ce este important?

Noi, semnatarii acestei petiții, artiști, antreprenori, intelectuali, militanți pentru drepturile copiilor, apărători ai minorităților, oameni din societatea civilă, suntem nemulțumiți de deciziile Alianței USR PLUS cu privire la desemnarea candidaților pentru Senat în București și Cluj și pentru Camera Deputaților în Diaspora. Rolul nostru nu este de a închide ochii la deciziile contestabile ale unui partid, ci de a-i susține pe oamenii buni care au demonstrat deja că pot reforma domeniile în care activăm. Vlad Alexandrescu, Florina Presadă și Mihai Goțiu sunt cei mai activi senatori din Parlamentul României și reprezintă o voce pentru noi, semnatarii acestei scrisori. Fără ei, cultura, educația, mediul, ONG-urile și cetățenii de rând vor pierde aliați cu care am lucrat în ultimii 4 ani, iar USR și PLUS vor pierde cei mai notorii și mai valoroși parlamentari pe care i-ar putea avea.

Pe parcursul acestei legislaturi în Senatul României, senatorul Vlad Alexandrescu a contribuit eficient la protecția și apărarea artiștilor independenți, a copiilor abandonați lăsați în orfelinatele groazei, a luptat pentru o justiție independentă și împotriva rețelelor de trafic de ființe umane, pentru protecția patrimoniul cultural, a adus lumină în hățișul tezelor de doctorat obligând prin lege școlile doctorale să le facă publice.

Senatoarea Florina Presadă s-a remarcat prin poziții ferme față de abuzurile liderilor PSD din Senat pe tema politizării administrației publice, relaxării condițiilor de integritate pentru funcțiile publice, eliminarea pensiilor speciale și protecției sociale.

Senatorul Mihai Goțiu s-a remarcat prin lupta pentru protecția patrimoniului cultural Roșia Montană, pentru păduri și mediu, anticorupție sau jurnalismul independent și civismul de la firul ierbii.

Vlad Teohari este tânărul care a impresionat o întreagă țară prin competența și abilitățile lui care l-au adus pe prima poziție la alegerile interne USR Diaspora pentru Camera Deputaților. Vă cerem dreptate în cazul lui.

Suntem alături de toți aceștia și ne dorim ca în următorii patru ani Parlamentul să aibă nu doar “oameni noi”, ci și oameni competenți, care și-au dovedit capacitatea de a prelua solicitările noastre și de a le transpune în legi corecte și drepte. Constatăm, cu regret, că principiul meritocrației în care credem și pe care USR și PLUS și-l asumă ca punct de bază al proiectului său politic, este astăzi lăsat deoparte.

Categorie

Actualizări

2020-10-15 00:33:25 +0300

S-a ajuns la 1,000 semnături

2020-10-14 22:41:30 +0300

S-a ajuns la 500 semnături

2020-10-14 21:42:03 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2020-10-14 21:35:53 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2020-10-14 21:32:39 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2020-10-14 21:30:19 +0300

S-a ajuns la 10 semnături