Către: Ministerul Economiei

Verificarea nitraților și nitriților din fructe și legume

Am văzut știrea din linkul de mai jos și nu pot să accept un astfel de răspuns din partea președintelui ANPC. Nu este posibil să nu se poată achiziționa aparatura mobilă necesară efectuării verificărilor în piețele en-gros, supermarketuri și piețele de cartier a fructelor și legumelor pe care le cumpără românii. Răspunsul domnului președinte ANPC emană lipsă de profesionalism, lipsă de implicare și de viziune.
Scuza lipsei UNUI laborator de testare pentru nitrații și nitriții din fructe și legume este puerilă și nu poate fi acceptată în 2022 într-o țară europeană.
Ce se poate face?
1. Curățenie în instituție.
2. Achizițonarea aparaturii de testare pentru nitrații și nitriții din fructe și legume cu prioritate.
3. Daca numărul de comisari este mic, angajarea pe criterii corecte și nu pe prietenii.
4.Instruirea și dotarea personalului aferent întru efectuarea testelor.
5. Masuri concrete de amendare și confiscare a mărfii neconforme precum și publicarea pe site și în presă a rezultatelor controalelor efectuate.
6. Verificare interna a depozitelor de fructe și legume și a supermarketurilor prin angajat dedicat.
7. Obligativitatea AFIȘĂRII concentrațiilor de nitrați și nitriți din fructe și legume precum și limitele maxime admise, afișare efectuată in loc vizibil cetățenilor (pe eticheta ambalajului,pe oferta de preț) .

Cu toții suntem afectați de lipsa de implicare a autorităților in acest fenomen. Prezenta nitriților și nitraților in concentrații foarte mari afectează pe toți, fie că discutăm de copii, părinți sau bunici. Deteriorarea stării de sănătate a populației făcută deliberat este de neconceput.
Avem dreptul să știm ce consumăm și mai ales să amendăm asemenea comportament.

România

Categorie