Skip to main content

Către: primaria bucuresti, primarii de sector, guvern, parlament

Vreau #legeapisicilorcomunitare

doresc sa scrie, cu capul si cu inima, o lege a pisicilor comunitare, pe care noi, cetatenii le hranim si iubim oricum, le ducem la medic atunci cand au nevoie, dar nu putem sa le prindem pentru a le duce la veterinar!
Cei de mai sus au resurse, din banii publici, adica ai nostri, si pot infiinta un departament care sa ia exemplul celor similare din Occident, SUA si Australia, si sa ne dea o mana de ajutor, atunci cand suntem coplesiti. Vreau ca aceste fiinte superbe sa nu mai fie privite ca dusmanii omului civilizat, vreau sa fie privite si sa avem fata de ele acea atitudine a omului bun, cu cap si suflet, care isi iubeste aproapele, chiar si pe cele mai inteligente si cu gherute! Nu inteleg de ce, dupa ce un presedinte a decimat cainii comunitari, desi au inceput sa reapara, trebuie sa ajungem sa decimam si pisicile! Fiecare fiinta are rostul ei pe pamant, fie chiar si acela de a ne desfata privirile sau mana, daca avem bafta sa ne permita sa le atingem! Nu vreau sa fiu amendata ca hranesc, ingrijesc, fac un adapost oricum precar unei pisici fara stapan. Vreau sa fiu ajutata, pe banii nostri, de catre persoane antrenate special, sa prind o pisica ingrozitor de inteligenta, deci lipsita de incredere, mai ales in oameni, ca sa o pot duce la veterinar, sa o doftoricesc si sa o sterilizez! Asta vreau. Si nu-mi spuneti ca nu este posibil. Altii cum pot?!
Si sa nu uitam nici o secunda cum au aparut aceste pisici fara stapan: prin grija stapanilor care au pisici in casa, asa cum sunt si stapanii de caini, si care nu au ce face cu toti puii, atunci cand le imperecheaza. Ii arunca pe strazi. Asa au aparut pisicile fara stapan. Asa au aparut cainii fara stapan, acolo fiind chiar mai grava situatia, mai fariseica: cainii lor, din casa, se imperecheaza cu catelusele de afara! Iar rezultatul este simplu, nu trebuie sa fi prea inteligent ca sa-ti dai seama ce urmeaza: un popor intreg de catelusi abandonati!
Trebuie sa avem o lege a animalelor comunitare, dar o lege in acest sens: sa fie lasate in pace, dar sa primeasca ajutor specializat atunci cand il necesita. Simplu. Iar bani sunt. Intotdeauna au fost si sunt bani, doar ca sunt folositi aiurea.

De ce este important?

Pentru ca este foarte placut ochiului sa priveasca o astfel de creatura, chiar si de la distanta.
Pentru ca nu eradica, dar micsoreaza vizibil populatia de soricei si sobolani.
Pentru ca sunt oameni, nu neaparat singuri, dar care au multa dragoste (si hrana!) de daruit.
Pentru ca nu suntem noi, romanii, sper, acel popor decis sa eradice populatia de pisici din tara!
Pentru ca putem. Sa facem bine. Oricui. Daca ne punem mintea.

Bucuresti

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2019-07-23 19:00:04 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2019-07-23 09:38:22 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2019-07-19 17:24:04 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2019-02-05 16:32:14 +0200

S-a ajuns la 10 semnături