Skip to main content

Către: Camera Deputaților

Vrem alimentele românești curate, fără aditivi, în toate magazinele din România!

Opriți distrugerea producției alimentare românești prin anticoncurență! Opriți distrugerea sănătății populației prin favorizarea alimentelor cu aditivi!

Suntem unul dintre producătorii români care respectă cu sfințenie sănatatea consumatorilor. Am creat pentru copii, părinți și bunici un desert natural, preparat cu lapte proaspăt și fără niciun aditiv. Ne dorim ca toți copiii din România să crească sănătoși, mâncând alimente curate si nu alimente pline de chimicale toxice.
Dar nu suntem singurul producător român care, înainte de toate, pune preț pe calitate. Și nu suntem, nici pe departe, singurul producător român care luptă pentru un acces corect pe piață, acces bazat pe un raport cât mai bun calitate/preț.
De aceea, îi întrebăm pe guvernanții nostri: DE CE SE RESTRICTIONEAZA ACCESUL ALIMENTELOR CU COMPOZITIE CURATA, FARA ADITIVI, IN COMERTUL MODERN DIN ROMANIA???

De ani de zile, populația României este din ce în ce mai afectată de boli cronice și de boli incurabile, de la alergii si intoleranțe alimentare, până la diabet si cancere de toate felurile. In fiecare an, in România sunt aproape 100.000 de noi bolnavi diagnosticați cu cancer, dintre care 2% sunt copii. Deși doctorii ne spun că principala cauză a înmulțirii acestor boli este consumul de substanțe chimice nocive, prezente în aproape toate alimentele de pe rafturi (conservanți, coloranți, stabilizatori, agenți de îngroșare, etc.), marile rețele comerciale restricționează drastic vânzarea produselor alimentare fabricate fără aditivi. Unele rețele refuză total vânzarea produselor fără aditivi, iar altele le acceptă doar parțial, într-un număr mic de magazine ale rețelei sau cu sortimentația incompletă.

Normele europene de concurență stipulează foarte clar că sunt interzise toate practicile concertate care au ca efect limitarea producției și comercializării și care nu respectă interesul consumatorilor de a avea acces neîngrădit la produse cât mai bune și cu prețuri cât mai competitive. Ori, prin refuzul sau limitarea listării celor mai bune alimente, adică a produselor fabricate exclusiv din ingrediente naturale, fără aditivi, e limpede că marile lanțuri de magazine limitează și controlează producția alimentară, afectând grav și interesul consumatorilor.

Comisia Europeană a emis o directivă privind COMBATEREA PRACTICILOR NELOIALE în comerțul alimentar (Directiva 633/2019) și solicită legislativului din România să transpună în lege, asemeni altor state UE, toate prevederile necesare combaterii acestor practici neloiale, discriminatorii, din comerțul alimentar modern. Textul acestui proiect de lege, care a fost deja elaborat si votat de Senatul României, se dezbate chiar în această perioadă în Comisia pentru Agricultură și Industrie Alimentară a Camerei Deputaților, în calitate de cameră decizională.
Dar, oare, va duce această lege la îmbunătățirea calității generale a alimentelor de pe rafturi și la scăderea prețurilor umflate?
Va opri această lege comportamentul discriminator, anticoncurențial în raport cu antreprenorii români, producători de alimente?
Deocamdata, nu se discută deloc legiferarea accesului la raft al alimentelor fara aditivi, asa cum nici alte practici concertate, profund anticoncurențiale, care manipulează volumele de vânzări prin stabilirea discretionara a preturilor de raft, pare că nu vor fi eliminate. Și asta în ciuda faptului că textul votat de Senat conține o serie de prevederi absolut corecte și neapărat necesare pentru stoparea celor mai distructive practici neloiale din comerțul alimentar.

În România există producători de alimente cu compoziție realmente curată, fără niciun fel de aditivi, pe majoritatea categoriilor de produse alimentare: lactate si brânzeturi, inghețată, produse de panificație, produse din carne, conserve de legume si fructe. Dar NICIUN MARE RETAILER NU ESTE DORNIC SA DEZVOLTE PE RAFTURILE SALE, BRANDURILE ANTREPRENORILOR ROMANI CARE PRODUC CELE MAI BUNE ALIMENTE. Ba dimpotrivă, aceste branduri sunt acceptate fie într-un număr foarte mic de magazine fie, aproape obligatoriu, cu sortimentația incompletă.
Dacă cineva are vreun dubiu cu privire la afirmațiile noastre, stă mărturie corespondența noastră (si a altor producători) cu toate marile rețele.
In schimb, alimentele fabricate cu aditivi, inclusiv cu aditivi tratați cu substanțe extrem de toxice, interzise în spațiul european, asa cum este oxidul de etilenă, sunt listate și prezente în TOATE MAGAZINELE comerțului modern (de unde, din când in când, ni se spune că unele sunt retrase) si cu sortimentatie numeroasa.
https://www.facebook.com/apcromania/posts/4640680775965083
http://www.ansvsa.ro/informatii-pentru-public/produse-rechemateretrase/

Până când, domnilor guvernanți?
Până când va fi această țară, doar sursă de materii prime și de mână de lucru plecată departe de casă?
Până când se va zbate acest popor în sărăcie și boală, doar pentru că unii dintre noi își permit să fie corupți?

De ce este important?

Pentru ca refuzul marilor retele comerciale (care ocupa covarsitor comertul alimentar din Romania) de a pune pe rafturi alimentele cu cea mai buna calitate si cu cel mai bun raport calitate/pret, a generat si genereaza in continuare, consecinte economice si sociale devastatoare:
1. suprima dezvoltarea productiei (procesarii) alimentare antreprenoriale, care este un sector vital al economiei romanesti;
2. suprima dezvoltarea productiei agricole autohtone furnizoare de produse agro-alimentare proaspete;
3. atenteaza la sanatatea generala a populatiei, prin prezenta aproape exclusiva pe rafturi a alimentelor procesate cu aditivi si a produselor agro-alimentare "proaspete" de import, tratate deasemenea, cu chimicale toxice, pentru a rezista transportului si stocarii indelungate.

România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Categorie

Actualizări

2021-10-25 21:39:55 +0300

S-a ajuns la 1,000 semnături

2021-10-23 15:57:53 +0300

S-a ajuns la 500 semnături

2021-10-20 22:14:46 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2021-10-20 17:59:45 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2021-10-20 15:12:33 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2021-10-20 14:09:45 +0300

S-a ajuns la 10 semnături

2021-10-20 13:50:19 +0300

https://youtu.be/czZYWNlwAIw