Skip to main content

Către: Primaria Sectorului 5 si Primaria Municipiului Bucuresti

Vrem un parc nou in Sectorul 5 ROCAR Park

Dorim crearea unui nou parc in Sectorul 5, pe terenul fostei platformei AUTOBUZUL / ROCAR - fosta fabrica de autobuze in suprafata de 18h, detinut in proprietate de un fond de investitii din Austria.
In prezent intreaga suprafata arata ca parasita, fiind doar imprejmuita, e libera de constructii. In jurul ei totul arata dezolant, fiind lipita de fosta linie de tren care face legatura dintre statia CFR Progresul si zona industriala Progresul - Giurgiului.
In jurul acestei suprafete a fostei AUTOBUZUL / ROCAR (care e foarte mare 18h) e o zona de case precum si cartierul Giurgiului si Ferentari, ambele foarte aglomerate, pline de praf. Aerul din zona a ajuns in ultimii ani din ce in ce mai greu de respirat, in parte si din cauza canalizarilor colmatate si ineficiente. Nefiind amenajata suficient, in zona adiacenta apar periodic si depozitari de gunoaie si deseuri si inclusive mici incedii. Cand mergem prin zona spre serviciu tot timpul inchidem ventilatia masinii pentru a nu prelua mirosurile urate.
Cred ca evolutia recenta de la Primaria Capitalei, privind suspendarea PUZ-urilor locale ofera o oportunitate de a aduce acest proiect in atentie dvs si a publicului, pentru ca noi, locuitorii orasului meritam conditii de viata peste nivelul mizerabil din aceasta zona.
Desigur, operațiunea ar necesita preluarea terenului de la entitatea privata care il detine, cu despagubire, negociere sau chiar o asociere poate.
P.S. Rocar București, denumire adoptată din 1993, ca succesoare a întreprinderii Uzina Autobuzul București (UAB), a fost o companie producătoare de autobuze, troleibuze și autovehicule comerciale ușoare deținută de Statul Român. (fostă uzină de autobuze
DEMOLATĂ).

De ce este important?

De ce este important sa avem un parc nou ?
O constructie a unui parc pe fosta platforma AUTOBUZUL / ROCAR ar ridica media de metru pătrat de spatiu verde per cap de locuitor, ar aduce un spatiu pubic utilizabil de cetatenii din zona si nu numai si ar lumina urbanistic aceasta zona problematica. Proiectul ar da o gura de aer sanatos cartierului.
Nu exista niciun parc in zona care sa filtreze cat de cat aerul, daca vrei si tu poti contribui cu o semnatura si o distribuire masiva, impreuna suntem multi.
Nota : nu trebuie pierdut din vedere ca acest parc nou o data facut va genera o dezvoltare a zonei si din punct de vedere urbanistic si financiar, ar putea fi un element de legatura foarte important pentru comunitate si pentru autoritatile locale care avea de primit mai multi bani la buget.

Strada Toporași, București, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2022-05-24 08:23:49 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2022-05-23 10:34:28 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2022-05-23 07:24:55 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2022-05-22 19:14:37 +0300

S-a ajuns la 10 semnături