Către: Departamentul pentru Situații de Urgență

Acces liber în natură

Măsurile stabilite de autorități satisfac dorințele exprimate în petiție.
Vă mulțumesc încă o dată pentru sprijinul acordat.

Actualizare 15.05.2020 : Vești minunate! Putem respira acum din nou aerul pădurilor, putem admira crestele munților ori albastrul pur al apelor! Dar, pentru ca toate aceste noi posibilități să rămână așa cum ni le dorim si, cel mai important, pentru ca să ne păstrăm sănătatea, trebuie să fim responsabili, să respectăm toate regulile stabilite de autorități.

Vă mulțumesc încă o dată pentru implicare!
Ilinca

Solicităm permiterea practicării turismului în natură fără restricții de circulație în afara localităților, după data de 15 mai 2020.

Solicităm permiterea accesului la proprietățile private aflate în alte localități în țară, la hotelurile, pensiunile și cabanele care asigură cazarea unui număr mic de persoane în cameră, după data de 15 mai 2020.

Înțelegem și susținem, în sprijinul cerinței de mai sus, respectarea tuturor regulilor de distanțare socială considerate utile, atât timp cât va fi necesar (număr redus de participanți, distanțare între participanți, folosirea măștilor în transportul în comun sau particular, limitarea numărului de călători în transportul în comun etc.).

Practicarea turismului în natură (fie că este vorba de munți, mare, dealuri, râuri, lacuri ori păduri) este esențială pentru sănătatea fizică și psihică a oamenilor.

În același timp are ca efect reducerea semnificativă a aglomerării în zonele verzi din interiorul localităților.

Campanie inițiată de membri ai Clubului Alpin Floarea de Colț București

Cum va fi inmânată

Petiția va fi trimisă sub forma de e-mail Departamentului pentru Situații de Urgență.

Linkuri

2020-05-16 10:29:30 +0300