Skip to main content

Către: Primaria Municipiului Bucuresti

Acoperirea gropilor si asfaltarea strazilor degradate din Bucuresti

Există foarte multe artere principale cu șosele degradate în oraș și foarte multe secundare, adică străduțe între blocuri de care nu are nimeni grijă. Dorim prin această petiție să rugăm Primăria Municipiului București să urgentizeze un program de reabilitare a șoseselor stricate, pline cu gropi, guri de canale, treceri de pietoni nemarcate, linii de trafic șterse, linii de tramvai cu cratere, în prima instanță pe drumurile cele mai circulate și mai mari din București (zona Unirii, Lujerului, Victoriei, toate pasajele, centura ocolitoare), iar apoi să someze primăriile locale pentru a face acelasi lucru pe drumurile mai mici.

De asemenea, cerem ca aceste lucrări să fie executate de companii de specialitate și fără licitații ascunse, pentru a nu avea rezultate de calitate slabă și, prin urmare, aceleași probleme an de an. Dorim reparații calitative și mentenanță constantă drumurilor pe care conducem zilnic.

De ce este important?

Nu v-ați săturat și voi ca Waze să vă atenționeze din 2 în 2 minute de un ”pericol raportat în față”? Pericolul acesta este de cele mai multe ori o groapă imensă semnalată de cineva binevoitor! Gropile de pe arterele principale (bulevarde, străzi intens circulate) și cele secundare (dintre blocuri) strică mașini zi de zi și cresc șansele tamponarilor rutiere datorită lipsei marcajelor vizibile. Lipsa acestora de pe străzi pune în pericol și viețile pietonilor și integritatea mașinilor șoferilor din București.

Campaniile incepute prin DECLIC au avut rezultate in trecut si asta ne da incredere sa incepem una noua si foarte importanta la care ti-am fi recunoscatori daca ai participa si tu. Haideti sa ne facem orasul mai frumos, mai sigur si mai apropiat de cum arata alte capitale europene. Haideți să presăm autoritățile să folosească în mod util banii noștri și să rezolve una dintre marile probleme ale infrastructurii bucureștene.

Dacă avem succes vom prinde încredere să cerem rezolvarea și altor probleme, cum ar fi lipsa locurilor de parcare și parcările ilegale.

Cum va fi inmânată

Planul de acțiune este:

1. Vom strânge semnături
2. Le vom trimite printr-un e-mail Primăriei Capitalei și Primăriilor fiecărui sector
3. Vom organiza un eveniment de predare personală la Primăria Capitalei, eveniment unde vă vom invita pe toți care susțineți această cauză să vă alăturați, echipa DECLIC și presa pentru a mediatiza această problemă și a forța și presa autoritățile să urgentizeze rezolvarea problemelor.
4. Vom insista până vom primi ceea ce dorim!

București, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2019-10-16 12:56:19 +0300

S-a ajuns la 10 semnături

2018-03-08 10:54:33 +0200

Multumim pentru primele semnaturi. Haideti sa conducem o campanie vizibila ce nu va putea fi ignorata de autoritati!