Skip to main content

Către: Primăria Orașului Voluntari și Consiliul Local al Orașului Voluntari

Amenajare trotuare pe bld Voluntari (DN2) - Voluntari

Această campanie a fost încheiată

Reabilitarea trotuarelor pe Bulevardul Voluntari (DN2) din orașul Voluntari, județ Ilfov.
Amenajarea trotuarelor pe Bulevardul Voluntari (DN2) din orașul Voluntari, județ Ilfov acolo unde nu există astfel încât să fie alee pietonală pe toată lungimea bulevardului Voluntari.

De ce este important?

Trotuarele de pe bulevardul Voluntari, acolo unde există, sunt impracticabile, mai ales după intervențiile din ultimii ani la rețeaua de apă și canalizare.
Dar și o bună parte din bulevard nu are amenajată trotuare, ceea ce face ca pietonii să circule in condiții de risc pentru viața lor, DN2 fiind unul dintre cele mai folosite drumuri rutiere.
Beneficiile unor trotuare funcționale pe orice stradă, dar mai ales pe bulevardul Voluntari, sunt diverse, printre care se numără:
* crește siguranța pietonilor deoarece aceștia nu mai sunt obligați să meargă pe carosabil sau să facă mișcări de evitare a gropilor, bălților și alte "obstacole"
* crește siguranța caselor din zonă deoarece previne infiltrarea apei sub fundațiile caselor din zonă.
* îndeamnă oamenii să meargă mai mult pe jos, in detrimentrul mașinii sau transportului in comun, mai ales că pe bld respectiv sunt sute de magazine, dar și principalele instituții ale administrației locale, iar mersul pe jos îmbunătățește sănătatea oamenilor
* DN2 este cea mai tranzitată arteră din Voluntari și unul dintre cele mai aglomerate drumuri naționale, iar aspectul trotuarelor impactează impresia pe care orașul o lasă celor care trec prin zonă.
* mersul pe jos este universal accesibil și proiectarea infrastructurii pietonale pentru cei care sunt mai puțin mobili ajută și la îmbunătățirea experienței de mers pe jos pentru toată lumea.
* Străzile "plimbabile" permit interacțiunea intre oameni care nu s-ar putea întâlni altfel. Iar pe măsură ce oamenii interacționează mai mult pe străzi, acest lucru creează și un sentiment de comunitate. În Irlanda, un studiu a constatat că persoanele din cartierele plimbabile aveau cu 80% mai mult „capital social” decât cei care locuiau în zone dependente de mașini.
* Ajută din punct de vedere economic toate magazinele și societățile comerciale aflate pe DN2 și în imprejurimi.

Motivul "DN2 este in administrarea CNAIR" invocat de primăria Voluntari și SC Aurora Construct nu are susținere legislativă, fiind un motiv fals pentru a induce în eroare cetățenii din Voluntari.
Ordonanța nr. 43 din 28 august 1997, republicată, privind regimul drumurilor, stabilește în mod clar prin articolul 19 alineatul 2 obligația Consiliilor locale de a „asigura, în intravilan, condițiile de deplasare a pietonilor şi cicliștilor, prin amenajări de trotuare şi piste.”

În plus, trotuarul din zona Primăriei Voluntari (Bld Voluntari, Nr 74) a fost reabilitat de către primăria Voluntari și nu CNAIR.

Bulevardul Voluntari, Voluntari, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2021-01-25 06:28:23 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2021-01-20 16:23:43 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2021-01-19 22:24:31 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2021-01-19 17:51:12 +0200

S-a ajuns la 10 semnături