Skip to main content

Către: Candidații la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Cerem viitorilor parlamentari să elimine definitiv impostura care ne ucide țara

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE VIITORII SENATORI ȘI
DEPUTAȚI AI ROMÂNIEI

Stimați politicieni, viitori senatori și deputați,

Vă aflați la începutul unei noi campanii electorale în care dumneavoastră, politicienii, vă pregătiți să cuceriți alegătorii și să le depozitați speranțele pentru încă patru ani. Dar cu ce drept ne cereți votul, câtă vreme nu spuneți nimic despre ce veți face pentru ca legile din următorii ani să nu mai fie date de impostori și hoți, în apărarea imposturii și a hoției?

Dorim să ne spuneți ce veți face, ca viitori membri ai Parlamentului, pentru a deparazita instituțiile statului de mistificatori care și-au inventat biografii mincinoase pentru a primi funcții și demnități, pe scurt, pentru a obține, prin înșelăciune, votul românilor? Ce veți face cu oamenii lipsiți de competențe reale, care și-au falsificat actele de studii și au inventat episoade de viață doar pentru a simula abilități pe care nu le-au avut niciodată? Ce veți face cu cei care gestionează bugetul și resursele acestei țări, care fac trafic de influență, promovează legi și iau decizii prin care spoliază și corup societatea în care trăim?

Sărăcia și disperarea care au împins milioane de români în afara granițelor se datorează în cea mai mare măsură impostorilor. De trei decenii, ei comit nestingheriți un adevărat genocid spiritual. Într-o țară în care managementul contraselecției a devenit metoda de guvernare, senzația pe care o avem este de moarte lentă a unui întreg popor. Contraselecția e boala letală a României, pentru că ea secătuiește rezervorul de inteligență și moralitate care asigură forța oricărei națiuni.

Pentru a opri acest dezastru, vă solicităm deci să promovați în campania dumneavoastră actele normative care să reglementeze introducerea măsurilor de mai jos și să ne garantați că, odată aleși, le veți adopta urgent:

1. Înființarea unui Registrului Național al Diplomelor (RND), gestionat de o autoritate în subordinea Ministerului Învățământului, care să alcătuiască o evidență informatică (bază de date) accesibilă pe internet oricărei persoane interesate. În Registrul Național al Diplomelor trebuie să figureze toate diplomele de studii emise pe teritoriul României începând cu anul 1990, pentru învățământul liceal, universitar și postuniversitar, atât de stat, cât și privat.

2. Instituirea obligației legale ca toți angajații din instituțiile de stat să dea declarații pe proprie răspundere, prin care să-și asume, sub sancțiunea legii penale, faptul că actele de studii depuse la angajare sunt autentice, angajatorii fiind obligați să afișeze, pe site-ul fiecărei instituții de stat, listele centralizate cu numele angajaților și elementele de identificare ale diplomelor. Studiile angajaților statului trebuie să fie publice, așa cum sunt și averile lor, verificate de o autoritate națională, pe baza declarațiilor de avere.

3. Modificarea de urgență a art. 14 din Legea 153/ 2017 (cunoscută drept Legea salarizării), în sensul eliminării sporului de doctorat pentru toate persoanele angajate în sistemul public, cu excepția celor care lucrează în domeniile învățământului, cercetării, culturii și sănătății. O astfel de măsură legislativă ar opri inflația de doctorate obținute de persoane cu profesii complet irelevante în raport cu un astfel de titlu academic.

4. Introducerea obligativității postării CV-urilor pe site-urile instituțiilor publice, pentru toate persoanele din sistemul public care ocupă funcții de conducere. De asemenea, instituirea unui model unic de CV, cu norme stricte de completare, pentru toate persoanele angajate în sistemul public. Este revoltător să existe instituții de stat conduse de persoane care au CV-urile „la secret”, guvernanți și politicieni cu biografii care nu pot fi verificate de nimeni. Astfel, n-am mai fi siliți să citim în zilele noastre minciunile insultătoare prin care foștii ofițeri de Securitate se prezintă, la depunerea candidaturii sau la numirea în funcții publice, drept „ofițeri de informații“.

5. Redactarea unui Statut al Demnitarului, similar Statutului Funcționarilor Publici, în care să fie prevăzute standardele de etică și integritate obligatorii pentru persoanele care își depun candidatura, ori sunt numite în funcții în urma procesului electoral. Printre incompatibilitățile care trebuie instituite obligatoriu sunt condamnările penale pentru fapte de corupție sau alte fapte grave, anchetele penale în curs pentru acte de corupție sau alte fapte grave, precum și colaborarea sau apartenența la structurile represive ale statului comunist, constatate definitiv de o instanță de judecată.

Societatea, noi, cei care vă alegem, suntem îndreptățiți să știm că există un mecanism legal eficient și neșantajabil de control al competențelor și moralității celor care vor ocupa punctele-cheie în societatea românească. Impostorii sunt cei care ne împing astăzi în prăpăd. Nu mai putem să asistăm în tăcere la moartea lentă a acestei țări încăpute pe mâna lor.

De ce este important?

Se apropie alegerile parlamentare din 6 decembrie. În Scrisoare sunt enumerate cinci măsuri concrete menite să reformeze sistemul corupt care, în ultimii 30 de ani, a permis unei armate de impostori să pună stăpânire pe România. Ea somează pe viitorii candidați la parlamentare să-și manifeste în mod explicit pe platformele-program dorința de a se curăța, din interiorul partidelor, de impostură.

Scrisoarea a fost semnată până acum de:

Radu Cornel Andreica, consilier juridic, Consiliul Civic Local Cluj
Alexander Baumgarten, istoric al filosofiei, profesor, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Ioana Bican, profesor univ., Universitatea Babeș-Bolyai
Ana Blandiana, scriitor
Lidia Bodea, director Editura Humanitas
Florin George Călian, cercetător ştiinţific, Centrul de Cercetare Ecumenică Sibiu.
Alexandru Călinescu, profesor universitar emerit, Universitatea „Al.I.Cuza“ Iași, scriitor
Mircea Cărtărescu, scriitor, profesor Universitatea București
Doru Căstăian, profesor de la filosofie şi ştiinte socio-umane la Liceul de Arte Dimitrie Cuclin“ Galaţi, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ Galaţi şi profesor asociat la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul UDJ Galaţi
Carmen Chifiriuc, profesor, Universitatea București
Melania Cincea, jurnalist
Cătălin Cioabă, lector dr., Universitatea București
Ciprian Ciocan, Fundația Comunitară Sibiu
Romanița Constantinescu, conf. univ.dr., Universitatea din București, Universitatea din Heidelberg
Robert Coravu, lector dr., Universitatea București
Prof. Univ. Dr. Ioana Crăciun-Fischer, Universitatea din București
Gabriela Creția, profesor emerit, Universitatea București
Anca Dan, cercetător la Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică, Franţa
Cristi Danileț, judecător, Asociația „VedemJust“
Ștefan-Marius Deaconu, doctorand, Universitatea din București; secretar general și reprezentant al studenților în Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU)
Oana Gheorghiu, Asociația „Dăruiește Viață“
Stere Gulea, regizor, scenarist, profesor emerit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“
Dana Jalobeanu, conferențiar Universitatea București
Gabriel Liiceanu, scriitor, profesor emerit, Universitatea București
Răzvan Luscov, arhitect, profesor Universitatea de arhitectură și urbanism „Ion Mincu“, București
Mihai Maci, lector, Universitatea din Oradea
Liviu Marin, profesor, Universitatea București
Diana Mărgărit, conferențiar, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea Al.I. Cuza – Iași
Mircea Mihăieș, profesor, Universitatea de Vest, Timișoara
Ciprian Mihali, profesor, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca
Dan C. Mihăilescu, critic literar
Mihaela Miroiu, prof. univ. dr. SNSPA
Germina Nagâț, cercetător științific, CNSAS
Alexandru Nicolae, conferențiar universitar, lingvist
Horia-Șerban Onița, președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România
Ioana Pârvulescu, scriitor, profesor Universitatea București
Andrei Pleșu, scriitor
Iosif Pop, economist, inițiator al Consiliul Civic Local Cluj-Napoca
Marian Popescu, profesor universitar, reprezentant al MEN la Consiliul Europei/ETINED, membru al Board-ului IRAFPA (Institutul de Cercetare și Acțiune pentru Frauda și Plagiatul Academic, Geneva)
Cristian Preda, decan, Facultatea de Științe Politice, Universitatea București
Raluca Prună, jurist
Tania Radu, critic literar și jurnalist
Antoaneta Sabău, filolog, cercetător științific, Centrul de Cercetare Ecumenică, Sibiu
Tiberiu Sava, Cercetator stiintific IFIN-HH
Ana-Sorana Scutelnicu, profesor, voluntar în cadrul organizației „Voci pentru Democrație și Justiție“
Iulia Stanciu – arhitect, profesor Universitatea de arhitectură și urbanism „Ion Mincu“, București
Ioan Stanomir, scriitor, profesor Universitatea din București
Gabriela Tabacu, arhitect, profesor Universitatea de arhitectură și urbanism „Ion Mincu“, București
Vladimir Tismaneanu, profesor, Universitatea Maryland, SUA
Virgiliu Țârău, profesor, Universitatea Babeș-Bolyai
Carmen Uscatu, Asociația „Dăruiește Viață“
Radu Vancu, scriitor, profesor Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu
Catalin Vasilescu, profesor, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“, București
Alfred Vespremeanu-Stroe, profesor, Universitatea București
Marian Voicu, realizator TVR
Smaranda Vultur, scriitoare, conferenţiar universitar
Vlad Zografi, scriitor
Marian Zulean, profesor, Universitatea București

Forma completă a Scrisorii deschise:

https://www.contributors.ro/cine-ne-apara-de-urmatoarea-ordonanta-13/

Cum va fi inmânată

Textul scrisorii deschise va fi transmis candidațiilor la alegerile din 6 decembrie, împreună cu lista semnăturilor, pentru a-și asuma explicit, atât în timpul campaniei, cât și în timpul mandatului, măsurile concrete propuse.

Actualizări

2020-11-24 15:32:08 +0200

S-a ajuns la 1,000 semnături

2020-11-16 01:18:51 +0200

S-a ajuns la 500 semnături

2020-11-14 10:33:49 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2020-11-14 09:45:16 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2020-11-14 09:17:48 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2020-11-14 08:47:34 +0200

S-a ajuns la 10 semnături