Către: Guvernul romaniei

Comunicati sau plecati?

Prea multi copii bolnavi, femei si copii abuzati in case, batrani si alte categorii de oameni sufera datorita acestor masuri!

E timpul sa cooperam de la egal la egal. Timpul guvernelor paternaliste care ne privesc de jos a trecut!

Concret cerem:

- folosirea unei echipe de psihologi si a unei campanii bune de publicitate in comunicarea cate noi oamenii. Aceasta masura va ajuta in toate celalte masuri propuse prin implicarea unor specialisti. Oricat ati fi de buni specialisti, realitatea arata ca probabil nu aveti timp de a lua in calcul psihologia si comunicarea. Faceti-va treaba in continuare si aduceti oameni care sa comunice eficient si sa ajute o populatie din ce in ce mai obosita!
- consultarea noastra a cetatenilor inainte de a se lua masuri care ne afecteaza pe toti. Da, pe cat se poate omeneste, dar sa vedem ca faceti eforturi si sa intelegem de ce. Pe bune!
- comunicarea masurilor si a nevoii acestora in limbaj pe care sa il poata accepta si intelege majoritatea oamenilor din aceasta tara. Atentie la panica, frica, furie si cum comunicam! Aici vor ajuta specialistii.
- filmarea sedintelor unde de decid masuri si difuzarea lor publica. Daca nu puteti mentine un ton civilizat atunci nu mai faceti aceste sedinte sau faceti-le cu alti oameni. Nu e nevoie sa ne prezentati toate datele de pe hartii si detaliile tehnice. Dar avem nevoie de TRANSPARENTA! Sa vedem macar ca va doriti acest lucru!
- cat mai multa transparenta si atentie catre dificultatile batranilor, copiilor bolnavi, a oamenilor in general, catre stresul si dificultatea adusa de aceste masuri. Cerem solutii pentru acesti oameni greu incercati in aceste vremuri, solutii nu "dupa ureche" ci aduse impreuna cu echipele de specialisti propuse aici.
- masuri discutate cu specialistii si pe baza studiilor si faptelor stiintifice pentru limitarea raspandirii teoriilor conspiratiei si pentru ca oamenii sa isi poata dezvolta inteligenta emotionala (dovedita de studii stiintifice a avea impact major in sanatate, cooperarea cu autoritatile - acolo unde acestea nu gresesc si unde este nevoie)
- propunerea si promovarea unor masuri care au functionat in alte parti ale lumii (aplicatii care arata daca am fost aproape de cineva cu factor de risc CU PROTEJAREA CONFIDENTIALITATII DATELOR OAMENILOR!, masuri de reducere a stresului marit al oamenilor, stres care este considerat in stiinta cel mai "eficient" "inamic" al sistemului imunitar + alte masuri pe care le vom gasi impreuna in consultari publice si in echipa creata)
- o echipa care sa se ocupe NUMAI cu analiza stiimtifica a masurilor care au functionat in alte parti sau sa propuna pe baze stiintifice masuri care pot functiona

Suntem ferm convinsi ca aceste masuri va vor ajuta si pe dumneavoastra! Ne pot ajuta pe noi toti!

De ce este important?

Pana si cu copiii se recomanda si functioneaza cel mai bine relatiile de egalitate, cu consultari. Cu a face tot posibilul sa tinem cont de opinia fiecaruia. Cu a tine cont macar de ce simte fiecare si a explica masurile intr-uj fel in care copiii sa accepte argumentele si sa le poata intelege.

Iar noi nu suntem copiii. Avem si noi nevoie de consultare, de explicatii

si sa aratati ca va pasa de ce simtim.

Altfel, cu toata bunavointa ... veti pleca. Nu va zicem noi, va poate spune exemplul din SUA: aproximativ jumatate din populatie sustine un guvern care este direct in contradictie cu orice masura de siguranta. Oare chiar acum sa renuntam la tot ce am cladit lunile acestea? Putem mai mult! Impreuna, cu relatii de EGALITATE!

"In orice relatie, unde nu e comunicare e divort."

Dar daca nu se comunica, din ce in ce mai multi oameni or sa "divorteze" de guvern.

Si nu ii poate opri nimeni.

Treziti-va! Aveti nevoie de cooperarea oamenilor!

Altfel oamenii vor gasi cai sa faca asa cum vor sau sa demonstreze si sa va demita. Numai un eveniment recent avea peste 30 000 de participanti! Atentie!

Studii stiintifice arata raspandirea si contagiozitatea teoriilor conspiratiei si a sabotarii oricaror solutii. Stiinta sugereaza si solutii.

Cine isi doreste cresterea voturilor pentru extremism si populism in politica?

Studiile stiintifice le anexam la finalul acestei petitii.

Cerem urgent sa comunicati fiecare masura.

Cerem urgent sa folositi oameni cu experienta in psihologie pentru a comunica pe limba oamenilor.

Deja e destul de dificil pentru multi oameni.

Cerem sa ne consultati si sa vorbiti cu noi in asa fel incat sa intelegem de ce si cine doreste sa propuna unele masuri.

Altfel studii serioase sugereaza ca oamenii nu vor respecta regulile.

Alte studii si ce se intampla in sua si alte parti

sugereaza puternic ca veti pierde multe voturi. Si ca vor castiga partide populiste sau de extrema.

Deci ... comunicati sau plecati?

Share catre cat mai multi prieteni! Impreuna reusim sa ne luam demintatea inapoi si sa ne fie mai bine!

Romania

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL