Skip to main content

Către: Ministerul Educatiei / Inspectoratele scolare

Crese insuficiente

Tinand cont ca noi mamele si nu numai suntem incurajate sa ne intoarcem cat mai repede la munca, chiar inainte ca bebe sa implineasca 6 luni, cerem infiintarea de noi crese precum si suplimentarea locurilor in cele deja existente. Toate cresele ar trebui sa aibe toate grupele: mica, mijlocie si mare.
Vrem sa ne intoarcem la munca si nu avem cu cine lasa copiii.

De ce este important?

Infiintand noi crese si crescand nr de locuri disponibile in cele existente, mamicile se vor simti stimulate sa se intoarca mai devreme la munca deoarece asa vor avea in grija cui sa lase copiii.
Creand noi crese se reduc astfel "nepotismul" si "pilele" de care ai nevoie cand iti inscrii copilul la cresa.
M-am lovit de un lucru absurd cand mi-am inscris bebelina la cresa. Erau 60 de locuri disponibile din care s-au ocupat doar 34. Sophia a fost admisa din prima etapa, admisa nu pusa in asteptare. La noi in oras cresa are doar grupa mare (2-3 ani), iar Sophia are doar un an jumatate. Desi a fost admisa am aflat cu stupoare ca o voi putea duce la cresa doar din martie cand va implini doi anisori pt ca doamnei educare ii e greu sa se ocupe de toti copilasii. Mi s-a spus ca ar fii fost primita de la inceput daca cresa avea si grupa mijlocie insa nu are decat grupa mare. In baza faptului ca dupa prima runda de inscrieri fetita a fost admisa, eu mi-am facut cerere de reintoarcere la munca. Acum sunt in impas si nu stiu ce voi face cu ea deoarece o bona este foarte scumpa.
Si in situatia mea mai sunt multe mamici si nu doar la mine in oras (Ludus/Mures).
Impreuna putem crea locuri noi la cresele de stat si astfel vom avea unde si cu cine sa lasam copiii cat suntem la munca.

Actualizări

2022-09-04 11:24:37 +0300

S-a ajuns la 10 semnături