Skip to main content

Către: Presedintelui Romaniei - Klaus Iohannis

Democrație cu epoleți!

România tinde sa devină o țară cu regim autoritarist în urma promulgării unor legi care întăresc controlul instituțiilor de forță si anulează un număr de drepturi cetațenești.
Riscul abuzurilor si al hărțuirilor, intr-un context in care continuăm a fi țara cea mai coruptă din Europa, e unul pe care începem a-l simți aproape organic. Eliminarea unor oameni din justiție pe motive inventate, hăituirea unor activiști civici si impunerea unor legi ușor interpretabile, care pot oricând să trimită dupa gratii persoane care protestează împortiva politicienilor și a partidelor politice sunt, deja, parte din viața noastra.
Domnule președinte, de curand, ați promulgat o modificare a codului penal care penalizează cu închisoarea așa zisa discriminare politică. Oricare dintre cetațenii acestei țări care se manifestă nemulțumit față de partide și de politicienii corupți poate să riste un tratament din partea statului, asemănător cu al țărilor lipsite de democratie.
Mai nou serviciile secrete vor sa impuna obligații abracabradante specifice distopiilor autoritariste.
Spiritul unei țari cu regim liberal a devenit o fată morgana, întrezărit in anii protestelor de stradă, pentru a dispărea aproape complet in zilele noastre.
Ceea ce putem anticipa, în acest context, e un control absolut asupra vieții oamenilor liberi, care suprapus peste nivelul de corupție existent, va genera un regim autoritar corupt sub influenta serviciilor secrete.
Prin aceasta petitie, va atragem atentia ca acest curs pe care l-ati impus Romaniei e unul gresit, periculos si susceptibil a fi antidemocratic.
Tindeti sa deveniti principalul factor antidemocratic si destabilizator al țării. Ați ajuns la putere cu sprijinul determinant al celor mai mulți dintre noi și riscați sa plecați de la putere precum alți despoți ai Romaniei moderne.

De ce este important?

Din nefericire, lupta multora dintre cei care au ieșit ani de zile în strada a fost confiscată de o juntă cu epoleți la fel de obsedată de putere si de resursele acestei țări.
Sunteți obositi și dezamăgiți, vă întrebați ce rost mai au toate acestea, vă simțiți păcăliti și nereprezentanți de politicieni. Uneori furia si supărarea vă fac sa vă doriți sa fugiți intr-o lume mai buna, însă nimic nu vă va garanta că veți găsi acea lume.
Și totuși, avem o soluție, aceea a luptei pentru dreptul de a trăi intr-o țară democrată, in care drepturile individuale sunt respectate, cu o justiție independentă, o țară în care fiecare dintre noi, oricât de diferiți am fi, să avem șansa de-a ne găsi bula de fericire și prosperitate.
Fiți alături de noi, ieșiți din nou împotriva ticăloșilor corupți și obsedați de putere.

Actualizări

2022-06-08 14:26:24 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2022-06-04 23:54:01 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2022-06-04 19:30:51 +0300

S-a ajuns la 10 semnături