Skip to main content

Către: Ministrul trasporturilor și infrastructurii, Domnul Cătălin Drulă

Electrificarea cu linie de contact a căilor ferate prin PNRR

Cerem să includeți în PNRR electrificarea cu linie de contact a tuturor magistralelor de cale ferată și căilor ferate secundare cu ecartament normal și să renunțați la ideea folosirii hidrogenului ca combustibil pe calea ferată.

Ministrul transporturilor, Domnul Cătălin Drulă, a fost invitat în 19 Mai 2021 la emisiunea România9 de la TVR1 unde a declarat că PNRR este pentru noile tehnologii și în consecință a inclus în PNRR modernizarea căilor ferate prin achiziționarea garniturilor ce folosesc hidrogen și a unei vaste infrastructuri de producție din gaz metan și transport și distribuție a hidrogenului.

De ce este important?

Cea mai ieftină sursă de hidrogen este producția din gazul metan, ceea ce ar face căile ferate dependente de gazul metan pentru următorii 50 de ani, odată implementată această infrastructură. Orice infrastructură nou-dezvoltată nu va fi înlocuită în următorii 10 - 20 de ani, iar Criza Climatică nu ne permite o asemenea aroganță. Această dezvoltare va deraia parcursul României de pe drumul retragerii combustibililor fosili.

Actualizări

2021-06-22 15:40:05 +0300

S-a ajuns la 10 semnături