Skip to main content

Către: Primăria Brașov

Înființăm serviciu de urgență veterinar în cadrul adăpostului public al Primăriei Brașov

Sunt Lucian Rad, voluntar în Protecția animalelor din România de peste 15 ani, consilier județean în Brașov și voluntar al Primăriei Brașov pentru protecția și bunăstarea animalelor cu și fără stăpân.

Gândiți-vă ce greu ne este nouă, celor care salvăm, atunci când găsim un animal suferind în miez de noapte și ne simțim neputincioși pentru că nu avem unde să îl ducem și niciun medic veterinar nu ne răspunde la telefon, sau dacă ne răspunde, costurile depășesc adesea posibilitățile noastre.

Gândiți-vă la disperarea și lacrimile dintr-o familie al cărei animal de companie are probleme de sănătate în afara orelor obișnuite de program și nimeni, dar nimeni, nu îi poate acorda primul ajutor!

Desigur că se vor găsi voci care să spună că nu este momentul acum pentru inițiativa pe care doresc să o supun atenției dumneavoastră și pentru care vă cer sprijinul prin această petiție. Dar dacă nu acum, atunci când?

Societatea românească nu are niciodată timp și disponibilitate pentru a se ocupa de animale. Nici de stăpânii acestora. Poate doar în campaniile electorale unii își amintesc să mai promită luna de pe cer și în ceea ce privește protecția și bunăstarea animalelor. Dar întotdeauna luna promisă rămâne la locul ei, pe cer. În timp ce animalele și problemele lor rămân aici, cu noi, pe pământ.

Voi fi succint, iată propunerea mea către Primăria și Consiliul local Brașov:

🟢Înființarea unui serviciu de urgență veterinară la nivelul municipiului Brașov, un serviciu care să fie subordonat Primăriei și bugetat de acesta. Ce presupune acest serviciu?

🔹Asigurarea permanenței asistenței veterinare, 24/24, în mod gratuit, pentru animalele fără stăpân, în principal câini și pisici, deoarece experiența ne demonstrează că aceștia se află cel mai des abandonați pe domeniul public. Fie că un cetățean le salvează, fie că aceștia sunt capturați de serviciul de specialitate al Primăriei, animalele să poată beneficia de asistență veterinară de urgență în mod gratuit, dar și de cazare temporară pe un anumit termen, până la găsirea unei soluții viabile pe termen lung.

🔹Mai propun totodată ca în cadrul acestui serviciu de urgență veterinară brașovenii care au animale de companie și se confruntă cu situații neprevăzute în ceea ce privește sănătatea acestora, să poată beneficia de asistență medicală la prețuri decente, subvenționate din bugetul local, la care contribuim cu toții prin taxele și impozitele pe care le plătim.

Oameni buni, suntem mulți cei care iubim cu adevărat animalele și nu putem trece niciodată nepăsători pe lângă un suflet lipsit de grai care suferă, cel mai adesea tot din cauza noastră, a oamenilor! Vă invit să fiți alături de mine în acest demers și să mă sprijiniți prin semnătura voastră pe această petiție! Puneți umărul la îndeplinirea acestui proiect, singular în România, prin care îmi doresc să pun Brașovul pe harta celor mai civilizate orașe din Europa și din lume.

Primul pas este să îndrăznești să visezi. Eu l-am făcut. Al doilea pas este să pornești pe calea împlinirii acestui vis. Aici interveniți voi, semnând această petiție. Vă rog să susțineți îndeplinirea acestui vis, un vis care nu este numai al meu, ci al tuturor iubitorilor și stăpânilor de animale!

Împreună suntem puternici, împreună putem orice!

Să fim uniți pentru toți cei care nu cuvântă, să vorbim pentru ei, să facem împreună lumea noastră și a lor mai bună și mai frumoasă!

Semnați și distribuiți, avem nevoie de cel puțin 5000 de semnături!

De ce este important?

,

Brașov, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2022-09-22 22:34:49 +0300

S-a ajuns la 1,000 semnături

2022-09-04 21:41:34 +0300

S-a ajuns la 500 semnături

2022-09-04 13:11:46 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2022-09-04 12:33:37 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2022-09-04 12:04:24 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2022-09-04 11:53:37 +0300

S-a ajuns la 10 semnături