Către: Prim-Ministrul Romaniei

Infiintarea Centrelor pluridisciplinare „Justitie pentru Minori” (Centrele PJPM)

Domnului M. Ciolacu,

Asociatia Justitie pentru Minori vă aduce la cunoștință o inițiativă deosebit de importantă și necesară pentru societatea românească: infiintarea centrelor pluridisciplinare Justitie pentru Minori, destinate apărării drepturilor si intereselor minorilor. Prin intermediul acestei scrisori, dorim să vă transmitem importanța acestui proiect și să vă îndemnam să sprijiniți această inițiativă.

Copiii reprezintă viitorul țării noastre și, ca societate responsabilă, avem datoria de a proteja și promova drepturile lor fundamentale. Din păcate, în prezent, există numeroase probleme legate de abuzurile și neglijarea minorilor, iar sistemul de justiție întâmpină dificultăți în abordarea acestor situații sensibile și complexe. Astfel, inființarea centrelor pluridisciplinare Justitie pentru Minori ar aduce o schimbare semnificativă în modul în care sunt tratate cazurile copiilor aflați în situații de risc sau abuz.

Aceste centre pluridisciplinare ar servi drept hub-uri specializate, unde profesioniști din domenii diverse precum avocați, psihologi, lucrători sociali și reprezentanți ai poliției și serviciilor de protecție a copilului m, din Romania si din strainatate, ar colabora într-un mod integrat și coordonat pentru a asigura o abordare holistică a problemelor copiilor. Aceste echipe multidisciplinare ar facilita procesul de investigație și acordare a dreptății în cazurile de abuz, neglijare sau alte infracțiuni îndreptate împotriva minorilor.

Unul dintre aspectele critice ale acestor centre pluridisciplinare este faptul că acestea ar oferi, de asemenea, suport și îngrijire emoțională copiilor afectați de astfel de situații traumatizante.

Prin intermediul consilierii psihologice și al resurselor specializate disponibile în aceste centre, copiii ar fi sprijiniți în procesul de vindecare și reintegrare în societate. Aceasta ar constitui un pas important în asigurarea că victimele copii obțin suportul necesar și că aceștia nu se simt revictimizați în timpul procesului legal.

În contextul actual, în care societatea noastră își dorește să fie una dreaptă și solidară, este crucial să asigurăm că drepturile copiilor sunt protejate și că aceștia beneficiază de oportunitatea de a-și exprima vocea. Prin inființarea centrelor pluridisciplinare Justitie pentru Minori, România ar demonstra angajamentul său ferm față de drepturile copiilor și ar crea un cadru legal și instituțional adecvat pentru a face față situațiilor dificile cu care se confruntă aceștia.

Vă îndemn, în calitate de factor de decizie influent, să sprijiniți acest proiect prin alocarea resurselor necesare și promovarea inițiativei în rândul colegilor dumneavoastră din domeniul justiției.
Prin sprijinirea acestor centre pluridisciplinare, ne asigurăm că copiii vor avea acces la un sistem de justiție mai eficient, care să le protejeze drepturile și să promoveze interesul lor suprem.

De asemenea, vă încurajez să semnați petitia noastră și să încurajați publicul să o facă la fel. Prin unirea eforturilor noastre și implicarea întregii societăți, vom putea face schimbări semnificative în modul în care sunt tratate cazurile copiilor și în felul în care aceștia sunt susținuți în căutarea dreptății.

În încheiere, vă mulțumim pentru atenția acordată acestei scrisori și pentru luarea în considerare a importanței acestui proiect vital. Suntem convinsi că prin sprijinul dumneavoastră și al altor factori de decizie, vom putea construi un sistem de justiție mai puternic și mai incluziv pentru copiii României.

Cu încredere,

Justitie pentru minori
-cooperare internationala-
Iasi, Romania

Prin sprijinul dumneavoastră și al altor factori de decizie, vom putea construi un sistem de justiție mai puternic și mai incluziv pentru copiii României si o societate coerenta cu normele europene la care tara noastra adera.

Linkuri

2023-09-23 14:03:20 +0300