Skip to main content

Către: Parlamentul României

Interziceti petardele si artificiile!

Va rog sa interziceti folosirea artificiilor si petardelor de catre persoane fizice si juridice, cu exceptia Primariilor Locale, dar cu conditia de a fi folosite doar la evenimente speciale, cum ar fi trecerea in Anul Nou si cam atat.

Mulțumesc

De ce este important?

E foarte important pentru mine dacă ai putea să acorzi câteva minute aceste inițiative, deoarece:
Perioadele din an in care se folosesc petardele, artificiile si alte materiale pirotehnice sunt extrem de stresante pentru copiii cu probleme ( autisti, epileptici etc), dar si pentru animalele de companie. Fiind sensibili la zgomote, acestia pot suferi afectiuni ireversibile. Revelionul pentru ei este ca un razboi apocaliptic.
Sunt zeci de studii care ne arata ca materialele pirotehnice au efecte negatve asupra mediului inconjurator. Sunt sute si zeci de specii de pasari si animale care traiesc pe langa zonele urbane si rurale a caror viata este pusa in pericol.
Auzul animalelor este mult mai sensibil decat cel al oamenilor, dar si copiii cu probleme au aceeasi sensibilitate la sunet si la lumina. Stiti cati copii cu epilepsie ajung in perioada asta la Urgente pentru ca fac crize din cauza zgomotului? Adulti si copii care nu isi pot controla raspunsul neuronal la zgomote puternice si bruște, intra in status epileptic sau in episod psihotic. Asta in cel mai bun caz! Ce se intampla daca unul dintre ei moare? Cine raspunde? Cu cine sa vorbeasca părinții unui astfel de copil?

Cred că schimbările apar atunci când oameni ca mine și ca tine își unesc eforturile și susțin acele lucruri în care cred cu tărie. Împreună putem ajunge la oameni care ne împărtășesc părerea și putem determina schimbarea pe care ne-o dorim.

După ce ai semnat petiția, te rog să nu uiți să o distribui și altora. E foarte ușor - tot ce trebuie să faci e să re-distribui acest mesaj.

Mulțumesc!
Ramona Trandafir

Actualizări

2023-12-31 21:22:57 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2023-12-31 12:39:09 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2023-12-31 11:03:09 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2023-12-31 10:12:36 +0200

S-a ajuns la 10 semnături