Către: Ministerul ptr. Romanii de Pretutindeni, Presedintia Romaniei, Diaspora

Introducerea votului electronic pe modelul operational al ESTONIEI

Sa se informeze si sa ceara ajutor institutional de la tara partenera UE, Estonia, care are o aplicatie functionala, securizata, facila, din anul 2005.
Sa ia toate masurile necesare la nivelul Autoritatii Electorale Permanente, la celelalte institutii de stat relevante ptr. implementarea unei proceduri de vot electronic pe baza CNP-ului de care dispune orice roman cu drept de vot.

Aproape 4 (patru) milioane cetateni romani din diaspora nu isi pot exercita in mod asemanator cu romanii din tara un drept elementar statuat de Constitutie. Atat votul la sectii de votare, cat si votul prin corespondenta presupune eforturi inutile si absurde ptr. votanti si cei care organizeaza actul electoral. Cel mai bine s-a vazut aceasta la alegerile din dec. 2014, cand romanii au fost efectiv umiliti de guvernantii RO in tarile de resedinta, cu toate ca si-au asumat drumuri de sute km ptr. a ajunge la putinele sectii de vot, multe din ele alese parca din adins ptr. a-i impiedica la vot. O majoritate covarsitoare din romanii din diaspora dispun de tot ce ar fi necesar ptr. a vota electronic: un CNP, un laptop/ PC, o adresa de email valida, un celular cu nr. de apel.

2019-05-27 21:00:32 +0300

2019-05-27 11:59:40 +0300