Skip to main content

Către: Ministerul Culturii

Modernizarea si digitalizarea site-urilor muzeelor si atractiilor turistice in Romania

Modernizarea site-urilor tuturor muzeelor si atractiilor turistice in Romania. Implementarea de butoane de rezervare pe site-urile baza .
In Romania exista doar câteva locații unde se pot achizitiona bilete direct de pe site : Castelul Bran , Salina Turda , Mocanita de pe Vaser in Maramureș.

De ce este important?

Este strigător la cer ca in 2020 o tara membra UE sa nu dispuna de site-uri e-commerce pentru muzee și atracții turistice cu vanzare de bilete on-line . Nu avem un program puternic de promovare ( nimic nou aici) . Pierdem zeci , sute de milioane de euro pe an din doua motive:
1. Turistul nu este informat corect despre fiecare locație in parte.
2. Romania are peste 3500 de muzee și atracții turistice in tara , majoritatea aparținând de consiile județene care blochează orice forma de plata a biletelor in afara de plata cu numerar. Avem mai putin de 10 muzee in toata tara care accepta alternativ plății cu numerar și plata cu cardul , evident asta duce la sifonarea a milioane si milioane de euro anual .
Probabil cel mai important aspect in aceasta perioada este căutarea de soluții optime pentru a stoparea pandemiei , distantarea sociala etc , accesul în muzee fiind restrictionat pentru a nu aglomera locațiile. Achiziționarea de bilete on-line este singura soluție de bun simț in acest mod reducând considerabil posibilele aglomerații la casele de bilete . Functioneaza perfect peste tot în lume , noi suntem printre puținele tari unde turistul este obligat sa plătească numerar ceea ce creează o mare problema și nu de putine ori renunțarea la a achiziționa biletul de acces a respectivei locații.

Actualizări

2020-11-24 18:43:58 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2020-11-23 20:24:05 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2020-11-23 19:30:14 +0200

S-a ajuns la 10 semnături