Skip to main content

Către: Primaria Bragadiru

Parcuri pentru Bragadiru

📣Un teren al Primariei va fi pus în folosul comunității, ca urmare a propunerii consilierilor locali sprijiniți de 438 de cetățeni care au semnat petiția.
⏳După 6 luni de la propunere, a fost adoptata hotărârea care consfințește destinația terenului de la intersecția străzilor Gladiolelor-Parfumului-Dantelei: PARC pe 921 mp.
🙏Iti multumim pentru ca ești unul dintre cei care au crezut în propunerea noastră și ai semnat petiția!

Avem nevoie de parcuri in Bragadiru!
Numărul mare de șantiere de construcții, numărul mare de locuitori în locuințele colective, suprafața betonată pentru alei și parcări, străzile neasfaltate și nerespectarea suprafeței minime de spațiu verde la multe construcții au condus la poluarea considerabilă a aerului, la lipsa zonelor de agrement în cartierele noi, la diminuarea nivelului de trai al populației urbane.
Orașul Bragadiru se caracterizează print-un spațiu verde dinamic, care nu respecta suprafata minima per locuitor, adaptat parțial in zona centrala a orasului la cerinețe legislative și la necesitățile locale, in timp ce in zonele în care sunt înregistrate extinderi ale spațiului rezidențial nu a fost luata în calcul și obligatia dezvoltării spațiilor verzi necesare locuirii în condiții optime.
In aceste zone, arborii in aliniamentul drumurilor publice lipsesc, spatii verzi publice nu exista, in schimb traficul intens cauzeaza o poluare a aerului greu de suportat. In plus, nu exista nici posibilitatea de petrecere a timpului liber impreuna cu copiii in zone de agrement in apropierea casei.
Din aceste motive, consideram ca este necesara amenajarea a cat mai multor sparii verzi cu locuri de joaca pe terenurile aflate in domeniul privat al orasului Bragadiru, pentru a le valorifica in folosul comunitatii.
Un exemplu elocvent in acest sens este terenul aflat la intersectia strazilor Gladiolelor si Dantelei, la limita cu Sectorul 5, langa o ruta rutiera intens circulata. In prezent terenul este folosit ca spatiu de depozitare a materialelor folosite pentru amenajarea strazii Dantelei, dar mult timp a fost neingrijit. Pe una dintre lateralele terenului este o statie de transport public in comun, unde este nevoie de amplasarea unui refugiu acoperit, ceea ce face facil accesul la acest teren dupa ce va fi amenajat ca parc cu loc de joaca.
Amenajarea presupune plantarea arborilor si a unui gard viu, pentru mentinerea sigurantei copiilor fata de strazile de jur imprejur, amenajarea unor alei pietonale cu dale,montarea unor banci, cosuri de colectare selectiva a gunoiului, amplasarea stalpilor de iluminat public si a unui ansamblu de joaca pentru exterior, pentru categoria de varsta 4-9 ani.
Având în vedere aspectele mai sus menţionate, considerăm oportună adoptarea proiectului de hotărâre privind amenajarea terenului intravilan in suprafata de 1.011 mp, situat la intersectia străzii Gladiolelor cu str. Diamantului, respectiv str. Parfumului.

De ce este important?

Parcuri pentru Bragadiru!
Bragadiru 077025, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2023-10-10 01:36:31 +0300

Petiția este un succes cu 436 semnături

2023-05-12 12:51:30 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2023-05-12 09:24:46 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2023-05-12 08:23:40 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2023-05-12 07:56:32 +0300

S-a ajuns la 10 semnături