Către: Instituția Prefectului MUNICIPIUL BUCUREȘTI, Primăria Municipiului Bucureşti, Primăria Sectorului 1

Recuperarea terenului fostului Aeroport Bucuresti-Giulesti (Romeo Popescu), proprietate a Statului

Scopul strangerii de semnaturi este de a determina Instituția Prefectului MUNICIPIUL BUCUREȘTI, Primăria Municipiului Bucureşti, Primăria Sectorului 1 prin cadrul legal pe care il au la dispozitie sa faca demersurile necesare in instanta pentru recuperarea terenului fostului Aeroport Bucuresti-Giulesti (Romeo Popescu), 163 Ha, proprietate de drept a Statului Roman, instrainata ilegal in mandatul de primar general al lui Traian Basescu, in baza legii 18/1991. Subliniem ca 70% din suprafata fostului aeroport se afla incadrata in zonele spatiilor verzi V1a si V3b, procent pe care se construieste ilegal cu incalcarea legislatiei de protectie a mediului si a legislatiei de urbanism si amenajarea teritoriului.
Impreuna cu petitia si semnaturile celor ce s-au alaturat campaniei vor fi transmise autoritatilor mentionate si inscrisurile/documentele care dovedesc ca Statul Roman a dobandit in mod legal terenul, inainte de instaurarea regimului comunist, inainte de 1945, inainte de colectivizare si nationalizare si nu a deposedat abuziv niciun proprietar.

Fiecare semnatura este importanta si va contribui la petitia colectiva adresata autoritatilor competente.
Multumim tuturor celor ce doresc sa se implice.

2024-03-17 17:13:48 +0200

2022-12-14 14:17:06 +0200