Skip to main content

Către: CNA, Parlamentul Romaniei

Scaunul auto pentru copii și centura de siguranță salvează vieți!

Scaunul auto pentru copii și centura de siguranță salvează vieți!

1. Introducerea de mesaje de interes social in programul televiziunilor de stiri si televiziunilor generaliste pentru cresterea gradului de constientizare a parintilor privitor la rolul salvator al scaunului auto pentru copii sau centurii de siguranta.

2. Cresterea cuantumului amenzii pentru neutilizarea scaunului auto pentru copii si a centurii de siguranta pana la 2000 lei astfel incat sa fie suficient de motivant pentru parinti astfel incat sa utilizeze constant dispozitivele de siguranta.

3. Introducerea prin lege a obligativitatii externarii bebelusilor din maternitate in scaun auto (scoica) adaptat varstei in cazul in care copilul urmeaza sa fie transportat de la maternitate acasa cu autovehiculul.

De ce este important?

Anual, in Romania, 120 de vieti de copii sunt pierdute ca urmare a unui accident rutier, in vreme ce peste 400 de alte vieti tinere traiesc in suferinta ca urmare a unor astfel de evenimente.

Legislatia Rutiera prin Articolul 97 modificat prin HG 11/2015: stipuleaza sanctiuni in cuatum de 580-725 lei pentru lipsa utilizarii scaunului auto corespunzator sau lipsa utilizarii centurii atunci cand copiii sunt transportati cu masina.

Din pacate, cuantumul amenzii oricum nu este suficient de motivant pentru parinti, astfel incat acestia sa foloseasca un scaun auto sau centura de siguranta corespunzator varstei copilului.

Actualizări

2021-10-19 04:49:33 +0300

S-a ajuns la 10 semnături