Skip to main content

Către: Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal

Solicităm PNL retragerea sprijinului politic pentru Ciprian Ciucu

Așa înțeleg funcționarii din subordinea lui Ciucu să trateze oamenii suferinzi?! Ne debarasăm de ei și îi aruncăm în beciuri ca pe niște gunoaie, departe de ochii și urechile lumii?!
Este inadmisibil ca într-o țară europeană a secolului 21 să asistăm la scene demne de tenebrele Evului Mediu!
Amintim că în 2020, pe când dl Ciucu ocupa funcția de Președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, a făcut vâlvă în presă când a primit un cadou de protocol din partea șefei DGASPC S6, Gabriela Schmutzer. Însă odată instalat în fotoliul de primar, Ciucu nu a mai făcut exces de zel în ceea ce o privește pe această doamnă plătită regește. A „uitat” să verifice competențele și să monitorizeze activitatea funcționarilor din subordine.
Nici măcar după dezvăluirile recente referitoare la azilele care funcționau fără autorizație în sectorul 6, Ciucu nu s-a sinchisit să facă o verificare amănunțită. În stilul pompos caracteristic, s-a lăudat pe rețelele de socializare cu frigiderele pline de parizer ale unor centre pentru îngrijirea vârstnicilor sau alte activități dedicate copiilor din centrele din sector. În același timp, oameni lipsiți de apărare erau lăsați să moară încet, în chinuri, fără ca cineva să le poată auzi strigătele de ajutor. Domnul Ciucu era relaxat, pentru că „verificările” la respectivul centru au fost făcute de colegi de partid, respectiv prefectul și subprefectul de Mureș, dar și de angajații DGASPC S6.
Mai amintim o victimă umană a lui Ciprian Ciucu: Ana Oroș, ucisă la începutul acestui an de câini periculoși ieșiți din curțile maidanelor de pe lângă Lacul Morii, pentru că dl Ciucu nu a binevoit să trimită Poliția Locală să facă verificări și să sancționeze proprietarii de câini periculoși care încalcă legislația. Singura grijă a domnului Ciucu a fost să instige la uciderea câinilor care nu au nici o vină și să pretindă că nu cunoaște legislația care îl obligă să înființeze serviciu specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân, profitând în mod abject de această tragedie pentru a-și ataca adversarii politici.
Iar impostura și nepotismul nu se opresc aici. Instituția care ar fi trebuit să îl sancționeze și să îi pună în vedere să intre în legalitate este tocmai ANSVSA, unde mama lui Ciucu, Angelina Ștefan, fusese numită politic în funcția de consilier al Președintelui.
Pe lângă impostură, aroganță și incompetență, domnul Ciucu a șocat opinia publică în 2013, când a conceput planul de exterminare în masă a câinilor fără stăpân, plan care a costat peste 700 de milioane de euro până în prezent și o imensă rușine pentru țara noastră, fără să rezolve problema! Domnule Președinte, cine poate concepe astfel de „metode” pentru a ucide pe bandă rulantă niște câini amărâți nu va avea nici un fel de empatie pentru oameni. Iar asta nu o spunem noi, o spun studiile de specialitate și, iată, realitatea infioratoare!
Avem rugămintea să vă delimitați de astfel de persoane care sunt o rușine partidul dumneavoastră și pentru România. Cei care au banalizat răul în cea mai odioasă formă a sa trebuie eliminați din viața publică. Vă rugăm să luați măsuri de îndată și să retrageți sprijinul domnului Ciucu, având în vedere gravitatea faptelor petrecute din cauza incompetenței și a indiferenței sale.

De ce este important?

Câți oameni mai trebuie să îi cadă victime lui Ciprian Ciucu?!
Fotografia alăturată este a unei tinere în vârstă de 22 de ani, găsită de reprezentanții Centrului de Resurse Juridice într-un beci al unui centru de exterminare umana din judetul Mures. A fost trimisa acolo de angajati ai DGASPC S6, din subordinea Primarului Ciprian Ciucu, pentru a fi lăsată să moara încet, în propriile fecale și sânge. Este doar una dintre cele 5 victime.
Reprezentanții DGASPC S6 susțin însă că au făcut verificări la acest centru în urmă cu o lună și beneficiarii erau „bine îngrijiți”. Aceștia mai afirmă că cele victimele au fot trimise la Mureș pe motiv că „aveau probleme de natură psihiatrică", un „comportament violent" și nu mai puteau fi îngrijite la București.