Campanii de succes

37
Campanii de succes
 • Vrem ca toți tinerii sa aibă acces la educație pentru sănătate sexuală în școli!
  Președintele României a promulgat actul normativ care modifică şi completează Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, în sensul stabilirii în sarcina autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi a oricăror instituţii publice sau private cu atribuţii în domeniul educaţiei, a obligaţiei de a derula în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate. Î n acest fel va fi sigurat accesul tinerilor la teme de educație privind sexualitatea.
  8.242 Semnături
  Inițiat de Gabriel Brumariu Picture
 • Mutați urșii, nu-i omorâți!
  După doi ani, doi miniștri și peste 40.000 de semnături am primit un răspuns. Îl puteți accesa aici: https://stiri.declic.ro/rasp-mmediu Mai mult, acum câteva zile am primit această veste: Ministrul Alexe vrea un sanctuar pentru urși al statului pentru a scădea „presiunea” de pe cel de la Zărnești. https://stiri.declic.ro/sanctuar-ursi
  40.669 Semnături
  Inițiat de Cristian Ilea Picture
 • Cerem decizia CNAS: printăm rețetele în farmacii, evităm cozile și ieșirile!
  Proiectul de lege a fost aprobat. În urma lansării petiției și a intervențiilor media (mulțumim Digi24 și TVR), dar și a bunăvoinței CNAS (o țară întreagă mulțumește) orice rețetă eliberată de orice medic care are contract cu CAS este transmisă online, în SIUI(sistemul informatic unic integrat), la care are acces orice farmacie din județ care are contract cu CAS. Acum se poate printa orice rețetă, dacă se prezintă seria și numărul rețetei, pe care le află telefonic de la medicul de familie sau specialist când solicită eliberarea rețetei. În felul acesta, un bolnav cronic și stabil poate evita aglomerația și ieșirea între oreie 11-13, rețeta putând fi ridicată de rude sau vecini. Sănătate tuturor!
  546 Semnături
  Inițiat de Doctor Primar Medicina Interna Marius Eugen Florescu
 • Teodor Meleșcanu - DEMISIA!
  Teodor Meleșcanu a fost remaniat în data de 15 iulie 2019! Percepția publică a fost de vină, motiv pentru care mă bucur că petiția noastră a fost vizibilă și semnată intens!
  125.502 Semnături
  Inițiat de Cosmin Pojoranu Picture
 • Susţinem candidatura Laurei Codruţa Kövesi pentru funcţia de procuror şef european
  LCK a fost votată ca Prim Procuror oficial al Parchetului European pe 19.09.2019. „Au fost atât de mulţi români care m-au susţinut, cetăţeni care nu sunt români şi m-au susţinut, că nu am simţit niciun moment că am fost singură în această luptă, le mulţumesc." - Laura-Codruţa Kövesi. Vrem să vă mai mulţumim pentru semnătură, pentru susţinerea morală sau chiar financiară a demersului nostru de la Bruxelles. Şi vrem să o felicităm din nou pe d-na Kövesi pentru formidabila ei reuşită, dar şi să ne facem cu ochiul unii altora pentru gestul nostru mic, dar deloc neimportant, de susținere. Haideţi să rămânem treji şi gata de acţiune cetăţenească!
  148.518 Semnături
  Inițiat de Dumitru Cornel Vilcu Picture
 • Zi liberă pentru părinți atunci când se închid creșele,grădinițele,școlile (de stat sau particulare)
  Dragi părinți și prieteni, Am lansat această petiție în urmă cu 10 luni, după ce m-am văzut pus iarăși în situația de a nu avea cu cine să las copiii acasă în urma închiderii de pe o zi pe alta a școlilor/grădinițelor (chiar și a celor particulare). Am fost surprins să constat că în timp record s-au strîns peste 55.150 de semnături. Împreună cu echipa Declic ne-am implicat activ în a ne face auziți, semnalând comisiilor parlamentare, senatorilor și mass-mediei că existam și că părerea noastră contează. Grație susținerii dumneavoastră, proiectul de lege, despre care am aflat după inițierea petiției, care le dă părinților dreptul la zile libere de la locul de muncă în asemenea situații neprevăzute, a fost adoptat de Camera Deputaților în urmă cu câteva zile, iar astăzi a fost promulgat de Președintele Klaus Iohannis. Este o victorie însemnată pentru toți părinții (chiar dacă propunerea legislativă a suferit modificări), care ne va scuti de multă bătaie de cap de acum înainte. Felicitări, ați câștigat !!! Vă mulțumesc pentru susținere și vă invit să luptați întotdeauna pentru drepturile dumneavoastră!
  55.179 Semnături
  Inițiat de Adrian Pascaru Picture
 • Demiterea Șefei DSP Timiș
  Sefa DSP Timis a fost demisa.
  45 Semnături
  Inițiat de Vlad Darau Picture
 • OVIDIU BADEA a ascuns dimensiunea jafului din păduri. Cerem destituirea sa!
  Încă o VICTORIE pentru o petiție inițiată pe Campaniamea.declic.ro. Ovidiu Badea, cel ce a ascuns dimensiunea jafului din păduri, a fost demis zilele trecute. Felicitări celor aproape 6000 de membri Declic care au semnat această petiție. Petiția lansată de STOP Defrișărilor a cerut eliberarea din funcție a lui Ovidiu Badea, Directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” (INCDS)! Conform ultimului ciclu de cercetare al Inventarului Forestier Național (IFN) încheiat în 2018, din pădurile românești s-au extras 38 de milioane de metri cubi de lemn anual. Doar 18 milioane reprezintă tăieri legale. Restul de 20 de milioane reprezintă cantitatea de lemn dispărut fără acte, în fiecare an, în valoare de 1 miliard de euro. Ovidiu Badea, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, instituția care a elaborat acest raport, a manipulat forma finală a documentului. A hotărât excluderea datelor care descriu statistic dispariția materialului lemnos din pădure. Adică a ascuns dimensiunea jafului!
  5.918 Semnături
  Inițiat de Stop Defrișărilor
 • Salvați calea ferată Oravița - Anina!
  CFR Călatori menține circulația zilnică pe ruta Oravița-Anina. Împreună am reușit să salvăm Semmering-ul bănățean. Fiecare semnătură a contat. Mulțumim tuturor pentru implicare!
  10.292 Semnături
  Inițiat de Flavius Sebastian Picture
 • Pășunează responsabil!
  Prin aprobarea Legii nr. 13 din 9 ianuarie 2020 pentru modificarea și completarea Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006, publicată în  MO 14/10.01.2020, se interzice pășunatul animalelor domestice în terenul agricol între 6 decembrie și 24 aprilie, cu excepția cazurilor în care proprietarul animalelor domestice este proprietar sau deține cu orice titlu terenul agricol sau are acordul scris al deținătorului de teren agricol pe care se pășunează și care este înregistrat la unitatea administrativ-teritorială (art. 13).
  605 Semnături
  Inițiat de Andrei Crișan, Societatea Lepidopterologică Română