Campanii de succes

Campanii de succes
  • Pășunează responsabil!
    Prin aprobarea Legii nr. 13 din 9 ianuarie 2020 pentru modificarea și completarea Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006, publicată în  MO 14/10.01.2020, se interzice pășunatul animalelor domestice în terenul agricol între 6 decembrie și 24 aprilie, cu excepția cazurilor în care proprietarul animalelor domestice este proprietar sau deține cu orice titlu terenul agricol sau are acordul scris al deținătorului de teren agricol pe care se pășunează și care este înregistrat la unitatea administrativ-teritorială (art. 13).
    569 Semnături
    Inițiat de Andrei Crișan, Societatea Lepidopterologică Română
  • Teodor Meleșcanu - DEMISIA!
    Teodor Meleșcanu a fost remaniat în data de 15 iulie 2019! Percepția publică a fost de vină, motiv pentru care mă bucur că petiția noastră a fost vizibilă și semnată intens!
    125.499 Semnături
    Inițiat de Cosmin Pojoranu Picture
  • TOȚI PENTRU Costel Vânătoru
    Cercetătorul Costel Vânătoru va fi repus în funcția de director al Băncii de Gene de la Buzău. Ministrul Adrian Oros a decis după strangerea de semnături și după mai multe discuții cu deputatul Cristinel Românescu, președinte al PNL Buzău, să revină asupra deciziei de demitere a lui Vânătoru, considerândul omul potrivit pentru acest post. Reamintim că la începutul lunii decembrie 2019, Costel Vânătoru a fost înlocuit din funcția de director al Băncii de Resurse Genetice Vegetale – pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale.
    5.888 Semnături
    Inițiat de Vlad Stefan Orjan Picture
  • OVIDIU BADEA a ascuns dimensiunea jafului din păduri. Cerem destituirea sa!
    Încă o VICTORIE pentru o petiție inițiată pe Campaniamea.declic.ro. Ovidiu Badea, cel ce a ascuns dimensiunea jafului din păduri, a fost demis zilele trecute. Felicitări celor aproape 6000 de membri Declic care au semnat această petiție. Petiția lansată de STOP Defrișărilor a cerut eliberarea din funcție a lui Ovidiu Badea, Directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” (INCDS)! Conform ultimului ciclu de cercetare al Inventarului Forestier Național (IFN) încheiat în 2018, din pădurile românești s-au extras 38 de milioane de metri cubi de lemn anual. Doar 18 milioane reprezintă tăieri legale. Restul de 20 de milioane reprezintă cantitatea de lemn dispărut fără acte, în fiecare an, în valoare de 1 miliard de euro. Ovidiu Badea, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, instituția care a elaborat acest raport, a manipulat forma finală a documentului. A hotărât excluderea datelor care descriu statistic dispariția materialului lemnos din pădure. Adică a ascuns dimensiunea jafului!
    5.907 Semnături
    Inițiat de Stop Defrișărilor
  • Stop legii care ar deschide vânarea urșilor pentru trofee
    Am câștigat. Amendamentul introdus de un deputat pentru a păstra ursul brun sub strictă protecție a fost votat în plenul Parlamentului. Îți mulțumim din suflet pentru semnătura ta care a contat decisiv! Echipa Agent Green
    107.357 Semnături
    Inițiat de Agent Green Picture
  • Retragerea Ordinului național „Steaua României” acordat lui Adrian Năstase
    UPDATE 11 decembrie 2019 Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de retragere a decorațiilor acordate mai multor persoane care au fost condamnate penal, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. Printre cei rămași fără decorații se numără Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Miron Mirea, Adrian Severin, Gheorghe Mencinicopschi.
    5.131 Semnături
    Inițiat de Iliescu Liviu Picture
  • Salvați calea ferată Oravița - Anina!
    CFR Călatori menține circulația zilnică pe ruta Oravița-Anina. Împreună am reușit să salvăm Semmering-ul bănățean. Fiecare semnătură a contat. Mulțumim tuturor pentru implicare!
    10.275 Semnături
    Inițiat de Flavius Sebastian Picture
  • Tren direct, in timpul zilei, din Bucuresti pentru Valea Jiului si jud. Hunedoara
    Am câștigat! CFR Călători a decis să prelungească traseul trenului IR 1823 București-Craiova-Tg Jiu la Petroșani-Subcetate-Călan-Simeria, cu plecare din București Nord la ora 08:45, începând cu noul mers al trenurilor 2019-2020, care va intra in vigoare în decembrie 2019.
    1.036 Semnături
    Inițiat de Mircea Constantin Maris Picture
  • Punem capăt exploatării animalelor sălbatice în circuri
    Parlamentul României a trecut legea care interzice circurilor din România să se folosească de animale sălbatice. Ne-am aliniat Europei!
    64.417 Semnături
    Inițiat de Csibi Magor Picture
  • Deputați, votati legea tuberculozei!
    Legea nr. 302/2018 privind măsurile de control al tuberculozei a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1.051/2018 din 12 decembrie 2018.
    8.757 Semnături
    Inițiat de Paula Rusu