Campanii de succes

Campanii de succes
  • PESCUIM la păstrăv între 1 aprilie și 30 septembrie
    Ordinul 462/2021 58/462 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021, Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 278 din data de 19 martie 2021, conține exact ceea ce am solicitat: Art. 6 (1) Se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv şi familial al speciilor de peşti şi al altor vieţuitoare acvatice vii, după cum urmează: f) păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu şi păstrăvul fântânel, de la data intrării în vigoare a prezentului ordin până la 31 martie 2021 şi în perioada 1 octombrie 2021 - 31 martie 2022; Felicitări!
    1.112 Semnături
    Inițiat de Aqua Crisius Picture
  • Politia Animalelor
    Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat pe 25 august 2020, înființarea Poliției Animalelor. Noul Proiect de Ordonanță de Urgență modifică Legea 205/2014 de protecție a animalelor. Acest proiect prevede că animalele aflate în pericol vor putea fi confiscate de oamenii legii fără ca aceștia să aibă mandat pentru a intra pe o proprietate privată.
    18.743 Semnături
    Inițiat de Serban Ionita
  • OVIDIU BADEA a ascuns dimensiunea jafului din păduri. Cerem destituirea sa!
    Încă o VICTORIE pentru o petiție inițiată pe Campaniamea.declic.ro. Ovidiu Badea, cel ce a ascuns dimensiunea jafului din păduri, a fost demis zilele trecute. Felicitări celor aproape 6000 de membri Declic care au semnat această petiție. Petiția lansată de STOP Defrișărilor a cerut eliberarea din funcție a lui Ovidiu Badea, Directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” (INCDS)! Conform ultimului ciclu de cercetare al Inventarului Forestier Național (IFN) încheiat în 2018, din pădurile românești s-au extras 38 de milioane de metri cubi de lemn anual. Doar 18 milioane reprezintă tăieri legale. Restul de 20 de milioane reprezintă cantitatea de lemn dispărut fără acte, în fiecare an, în valoare de 1 miliard de euro. Ovidiu Badea, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, instituția care a elaborat acest raport, a manipulat forma finală a documentului. A hotărât excluderea datelor care descriu statistic dispariția materialului lemnos din pădure. Adică a ascuns dimensiunea jafului!
    5.928 Semnături
    Inițiat de Stop Defrișărilor
  • Stop legii care ar deschide vânarea urșilor pentru trofee
    Am câștigat. Amendamentul introdus de un deputat pentru a păstra ursul brun sub strictă protecție a fost votat în plenul Parlamentului. Îți mulțumim din suflet pentru semnătura ta care a contat decisiv! Echipa Agent Green
    107.772 Semnături
    Inițiat de Agent Green Picture
  • STOP Incompetenței care decide soarta noastră medicală!
    Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România are o nouă conducere, începând de marți, 14 ianuarie. Ministerul Sănătății a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă faptul că ministrul Victor Costache a numit-o pe Roxana Stroe în funcția de președinte al Agenției. Roxana Stroe va ocupa acest post de conducere temporar, până în momentul în care va fi organizat concursul de ocupare a postului de președinte în Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicală din România (ANMDMR), conform legislației în acest domeniu.
    22.703 Semnături
    Inițiat de Asociatia Daruieste Viata ONG Picture
  • Susţinem candidatura Laurei Codruţa Kövesi pentru funcţia de procuror şef european
    LCK a fost votată ca Prim Procuror oficial al Parchetului European pe 19.09.2019. „Au fost atât de mulţi români care m-au susţinut, cetăţeni care nu sunt români şi m-au susţinut, că nu am simţit niciun moment că am fost singură în această luptă, le mulţumesc." - Laura-Codruţa Kövesi. Vrem să vă mai mulţumim pentru semnătură, pentru susţinerea morală sau chiar financiară a demersului nostru de la Bruxelles. Şi vrem să o felicităm din nou pe d-na Kövesi pentru formidabila ei reuşită, dar şi să ne facem cu ochiul unii altora pentru gestul nostru mic, dar deloc neimportant, de susținere. Haideţi să rămânem treji şi gata de acţiune cetăţenească!
    148.518 Semnături
    Inițiat de Dumitru Cornel Vilcu Picture
  • Modificarea legislatiei care discrimineaza acordarea de burse
    Pe 19 ianuarie a trecut Legea 38/2019 care specifică: „Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu”. Cunatumul acestora se stabilește anual de către Guvern. Astfel, am reușit! Elevii din România vor putea primi toate bursele pe care le merită, fără a mai trebui să aleagă ce doresc să fie: buni la învățătură sau orfani. Vă mulțumesc.
    4.478 Semnături
    Inițiat de LAVINIA DINU
  • Acces echitabil la servicii de medicină dentară pentru copiii de la sate și copiii cu cancer
    După multe insistențe, audiențe, dezbateri și camere de filmat am reușit să convingem Ministerul Sănătății să elaboreze normele pentru cabinetele medicale mobile! Acestea au apărut și în Monitorul Oficial, ultimul pas pentru a ne asigura că nu se mai poate da înapoi. Nu am fi putut face acest demers de advocacy fără voi, fără prietenii care ne-au sprijinit. Pentru a afla cum a arătat tot demersul nostru, puteți intra pe acest link: https://www.declic.ro/blog/tactici-de-succes-poti-imbunatati-sistemul-medical
    5.741 Semnături
    Inițiat de Asociatia Merci Charity Boutique Picture
  • Mutați urșii, nu-i omorâți!
    După doi ani, doi miniștri și peste 40.000 de semnături am primit un răspuns. Îl puteți accesa aici: https://stiri.declic.ro/rasp-mmediu Mai mult, acum câteva zile am primit această veste: Ministrul Alexe vrea un sanctuar pentru urși al statului pentru a scădea „presiunea” de pe cel de la Zărnești. https://stiri.declic.ro/sanctuar-ursi
    43.060 Semnături
    Inițiat de Cristian Ilea Picture
  • Vrem ca toți tinerii sa aibă acces la educație pentru sănătate sexuală în școli!
    Președintele României a promulgat actul normativ care modifică şi completează Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, în sensul stabilirii în sarcina autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi a oricăror instituţii publice sau private cu atribuţii în domeniul educaţiei, a obligaţiei de a derula în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate. Î n acest fel va fi sigurat accesul tinerilor la teme de educație privind sexualitatea.
    8.339 Semnături
    Inițiat de Gabriel Brumariu