Campanii de succes

Campanii de succes
  • OVIDIU BADEA a ascuns dimensiunea jafului din păduri. Cerem destituirea sa!
    Încă o VICTORIE pentru o petiție inițiată pe Campaniamea.declic.ro. Ovidiu Badea, cel ce a ascuns dimensiunea jafului din păduri, a fost demis zilele trecute. Felicitări celor aproape 6000 de membri Declic care au semnat această petiție. Petiția lansată de STOP Defrișărilor a cerut eliberarea din funcție a lui Ovidiu Badea, Directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” (INCDS)! Conform ultimului ciclu de cercetare al Inventarului Forestier Național (IFN) încheiat în 2018, din pădurile românești s-au extras 38 de milioane de metri cubi de lemn anual. Doar 18 milioane reprezintă tăieri legale. Restul de 20 de milioane reprezintă cantitatea de lemn dispărut fără acte, în fiecare an, în valoare de 1 miliard de euro. Ovidiu Badea, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, instituția care a elaborat acest raport, a manipulat forma finală a documentului. A hotărât excluderea datelor care descriu statistic dispariția materialului lemnos din pădure. Adică a ascuns dimensiunea jafului!
    5.925 Semnături
    Inițiat de Stop Defrișărilor
  • Tratament gratuit în România pentru copiii cu boala rară Batten
    Tratamentul pentru copiii cu boala Batten va fi subvenționat de Casa Națională de Sănătate!
    11.773 Semnături
    Inițiat de Asociatia Rebeca faith-hope-love
  • Vrem tenis de câmp după 15 mai!
    Rațiunea a învins! Se poate juca tenis de câmp începând cu 15 mai și în cadrul bazelor sportive, dacă acestea respectă anumite condiții de siguranță.
    7.882 Semnături
    Inițiat de Ionut Valentin Belgun Picture
  • Vrem ca toți tinerii sa aibă acces la educație pentru sănătate sexuală în școli!
    Președintele României a promulgat actul normativ care modifică şi completează Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, în sensul stabilirii în sarcina autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi a oricăror instituţii publice sau private cu atribuţii în domeniul educaţiei, a obligaţiei de a derula în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate. Î n acest fel va fi sigurat accesul tinerilor la teme de educație privind sexualitatea.
    8.297 Semnături
    Inițiat de Gabriel Brumariu Picture
  • Vrem referendum pe Justiție odată cu alegerile europarlamentare
    Președintele României Klaus Iohannis a anunțat că referendumul pentru Justiție va fi organizat pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. Iohannis nu a precizat care va fi întrebarea de pe buletinul de vot de la referendum, însă a adăugat că este dreptul suveran al cetățenilor să decidă dacă „corupția va deveni politică de stat” în România, conform Digi 24.
    8.877 Semnături
    Inițiat de Grupul Civic RESET Picture
  • Salvați calea ferată Oravița - Anina!
    CFR Călatori menține circulația zilnică pe ruta Oravița-Anina. Împreună am reușit să salvăm Semmering-ul bănățean. Fiecare semnătură a contat. Mulțumim tuturor pentru implicare!
    10.304 Semnături
    Inițiat de Flavius Sebastian Picture
  • Să salvăm pădurile din Prisăcina - Parcul Național Domogled - Valea Cernei!
    Am reușit sistarea exploatărilor planificate și a intervențiilor silvice, atât pentru parcelele marcate din Prisăcina, cât și pentru parcela din Scărișoara, în urma răspunsului primit recent de la Garda Forestieră Timișoara la sesizările trimise. Află mai multe despre demersul nostru: https://www.declic.ro/blog/prisacina-rezista-prin-perseverenta
    11.413 Semnături
    Inițiat de Alexandra Sandu
  • Viitorul Muzeului Antipa este în pericol
    Parlamentul a adoptat pe 11 sept 2019 un proiect privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România pe Calea Victoriei 218. Se poate considera închisă discuția privind o posibilă amplasare a acestei noi instituții de cultură în grădina Muzeului Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”. Eforturile de a arăta autorităților că suprafața de teren ce aparține muzeului trebuie păstrată intactă, fiind garantul existenței și dezvoltării Muzeului Antipa și unica sa posibilitate de extindere, au dat roade. Mulțumim tuturor celor care au susținut integritatea Muzeului Antipa în ultimele luni de zile!
    11.907 Semnături
    Inițiat de Razvan Popescu
  • Vrem liber la turism montan!
    UPDATE 14.05.2020: Am reușit împreună! A fost publicată hotărârea CNSU care prezintă activitățile pentru care ne putem deplasa înafara orașului de reședință. Printre ele se numără drumeția, alergarea, ciclismul, alpinismul și orice altă activitate montană, păstrând un grup de maxim 3 persoane. Va trebui, cel puțin pentru perioada imediat următoare, să completăm o declarație pe proprie răspundere la fiecare ieșire din oraș.
    13.599 Semnături
    Inițiat de Andrei Badea Picture
  • Suplimentarea numarului de curse transport in comun
    A fost suplimentat orarul cu o cursă Timișoara - Sânmihaiu German, la ora 22:30, începând cu 1 iulie. Implicarea voastră a făcut diferența!
    336 Semnături
    Inițiat de Cosmin Buzan Picture