Campanii de succes

Campanii de succes
  • Cerem președintelui Iohannis să respingă legea privind interzicerea educării tinerilor
    Președintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituțională modificarea legii educației, adoptată pe 16 iunie de Senat, prin care a fost interzisă în școli, în universități și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, orice referire la identitatea de gen.
    52.607 Semnături
    Inițiat de Asociația MozaiQ
  • Domnule președinte Iohannis, nu acceptati ca vânătorii să controleze pescuitul din Romania!
    După ce legea a trecut de 2 ori prin Parlament, în aceeași formă, putem în sfârșit să ne bucurăm de o mare reușită! AquaCrisius, alături de peste 2000 de semnatari au reușit să oprească legea care discriminează pescarii recreativi, și avantajează vânătorii. 🗣️ „Ceea ce doream am reușit, adică să nu aibă vânătorii drept de control pe legislația de pescuit și să nu fie valabile permisele emise doar de beneficiarul contractului, adică vânătorii. Ceea ce e un mare colac de salvare pentru pescuitul din România.” - reprezentant al Asociației
    2.365 Semnături
    Inițiat de Aqua Crisius Picture
  • La Terenuri Mănăștur - vrem parc cât mai repede!
    Victorie! În urma acțiunilor noastre din ultimii 6 ani (petiție, evenimente cu mii de clujeni, dezbateri, ateliere, construcții temporare), municipalitatea clujeană a făcut public în mai 2019 un proiect de amenajare a zonei „La Terenuri”! Mulțumim autorităților că au inițiat demersurile de transformare a acestei zone lăsate trei decenii în paragină într-un parc, însă dorim în același timp un angajament mai ferm al Primăriei cu privire la materializarea acestui Parc.
    2.542 Semnături
    Inițiat de Inițiativa La Terenuri-Spațiu Comun în Mănăștur & Societatea Organizată Sustenabil - SOS Picture
  • Ocolirea parcului Herăstrău în siguranță pentru pietoni, persoane cu dizabilități și bicicliști
    Pasarela paralelă a fost construită într-un final de către Primăria București. Vă mulțumim pentru susținere și pentru presiunea publică creată! http://go.de-clic.ro/haicubicla-in-herastrau
    2.716 Semnături
    Inițiat de Hai cu Bicla Picture
  • Salvează spațiul verde din Parcul Elena Doamna din Iași!
    Ne bucurăm să anunțăm că petiția noastră a avut câștig de cauză. Am reușit atât amânarea unei decizii, cât și organizarea unei dezbateri. Deși am câștigat, pentru noi subiectul nu este închis. Parcul tot nu are o situație juridică clară, iar riscul încă există. Dacă vrei să ne ajuți în acest sens, așteptăm mail-ul tău la [email protected]
    3.895 Semnături
    Inițiat de Asociația CIVICA Picture
  • COPILĂRIE MUTILATĂ
    Are loc reevaluarea copiilor cu privire la schemele de tratament privind administrarea neurolepticelor și antiepilepticelor copiilor care nu prezintă simpomele specifice acelor medicamente. S-a introdus la nivelul fiecărei camere un număr de telefon gratuit. Tânărul poate apela gratuit acel număr pentru a semnala abuzul și autoritățile naționale intervin. Procedura de intervenție e de la Centru la local. O perspectivă diferită, aflată pilot în desfășurare.
    4.076 Semnături
    Inițiat de Asociația Vocea Copiilor Abandonați Picture
  • Solicităm Avocatului Poporului să salveze elevii rămași fără transport școlar!
    După ce subiectul a devenit mai popular și a ajuns în mass-media, am fost invitați la o întâlnire de discuții cu Avocatul Poporului. Ca urmare a întâlnirii, Avocatul Poporului a sesizat la Curtea Constituțională Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 51/2019, în luna august. Scopul petiției a fost îndeplinit. Mulțumim mult pentru tot sprijinul acordat!
    4.403 Semnături
    Inițiat de Federația Elevilor din România Picture
  • Modificarea legislatiei care discrimineaza acordarea de burse
    Pe 19 ianuarie a trecut Legea 38/2019 care specifică: „Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu”. Cunatumul acestora se stabilește anual de către Guvern. Astfel, am reușit! Elevii din România vor putea primi toate bursele pe care le merită, fără a mai trebui să aleagă ce doresc să fie: buni la învățătură sau orfani. Vă mulțumesc.
    4.480 Semnături
    Inițiat de LAVINIA DINU
  • Cerem interzicerea exploatării animalelor în circuri
    România a devenit marți, 13 iunie 2017, cea de-a 25-a țară din Europa care interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri.
    4.573 Semnături
    Inițiat de Nick Teodorescu
  • Retragerea Ordinului național „Steaua României” acordat lui Adrian Năstase
    UPDATE 11 decembrie 2019 Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de retragere a decorațiilor acordate mai multor persoane care au fost condamnate penal, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. Printre cei rămași fără decorații se numără Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Miron Mirea, Adrian Severin, Gheorghe Mencinicopschi.
    5.141 Semnături
    Inițiat de Iliescu Liviu