Campanii de succes

Campanii de succes
  • Adriana Radu în CES!
    Adriana Radu a fost numită membră în Consiliul Economic și Social (CES). S-a făcut dreptate! Vom avea o apărătoare a drepturilor femeilor și egalității de gen în CES!
    5.017 Semnături
    Inițiat de Iliescu Liviu
  • Cerem președintelui Iohannis să respingă legea privind interzicerea educării tinerilor
    Președintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituțională modificarea legii educației, adoptată pe 16 iunie de Senat, prin care a fost interzisă în școli, în universități și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, orice referire la identitatea de gen.
    52.468 Semnături
    Inițiat de Asociația MozaiQ
  • Solicitam ministrului MAI punerea în aplicare a Decizie 51/2019 a ICCJ
    UPDATE 14.05.2020: Guvernul României, ca urmare a petiției semnate de 16.000 de polițiști (activi și pensionari), a aprobat prin OUG modificarea și completarea OUG nr.114/2018, prin care se pune în aplicare Decizia nr.51/2019 a ICCJ. Astfel, Ministerul Afacerilor Interne va recalcula salariile a 70.000 de politisti, din oficiu, retroactiv pe ultimii 3 ani și pentru viitor, prin acordarea sporurilor pentru fidelitate, pericol deosebit și studii superioare, sumele de bani restante urmând să fie acordate în 3 tranșe (25% anul acesta).
    16.320 Semnături
    Inițiat de Claudiu Ionescu
  • Vrem tenis de câmp după 15 mai!
    Rațiunea a învins! Se poate juca tenis de câmp începând cu 15 mai și în cadrul bazelor sportive, dacă acestea respectă anumite condiții de siguranță.
    7.880 Semnături
    Inițiat de Ionut Valentin Belgun
  • Vrem liber la turism montan!
    UPDATE 14.05.2020: Am reușit împreună! A fost publicată hotărârea CNSU care prezintă activitățile pentru care ne putem deplasa înafara orașului de reședință. Printre ele se numără drumeția, alergarea, ciclismul, alpinismul și orice altă activitate montană, păstrând un grup de maxim 3 persoane. Va trebui, cel puțin pentru perioada imediat următoare, să completăm o declarație pe proprie răspundere la fiecare ieșire din oraș.
    13.600 Semnături
    Inițiat de Andrei Badea
  • Zi liberă pentru părinți atunci când se închid creșele,grădinițele,școlile (de stat sau particulare)
    Dragi părinți și prieteni, Am lansat această petiție în urmă cu 10 luni, după ce m-am văzut pus iarăși în situația de a nu avea cu cine să las copiii acasă în urma închiderii de pe o zi pe alta a școlilor/grădinițelor (chiar și a celor particulare). Am fost surprins să constat că în timp record s-au strîns peste 55.150 de semnături. Împreună cu echipa Declic ne-am implicat activ în a ne face auziți, semnalând comisiilor parlamentare, senatorilor și mass-mediei că existam și că părerea noastră contează. Grație susținerii dumneavoastră, proiectul de lege, despre care am aflat după inițierea petiției, care le dă părinților dreptul la zile libere de la locul de muncă în asemenea situații neprevăzute, a fost adoptat de Camera Deputaților în urmă cu câteva zile, iar astăzi a fost promulgat de Președintele Klaus Iohannis. Este o victorie însemnată pentru toți părinții (chiar dacă propunerea legislativă a suferit modificări), care ne va scuti de multă bătaie de cap de acum înainte. Felicitări, ați câștigat !!! Vă mulțumesc pentru susținere și vă invit să luptați întotdeauna pentru drepturile dumneavoastră!
    55.221 Semnături
    Inițiat de Adrian Pascaru Picture
  • Salvam Padurea Baneasa, Parcul Herastrau si zonele de case - Oprim PUZ-ul Coordonator Sector 1
    Împreună, am salvat Parcul Herăstrău, Pădurea Băneasa și celelalte spații verzi din Sectorul 1. Mulțumim semnatarilor petiției și celor care au spus stop PUZ-ului Coordonator Sector 1.
    14.349 Semnături
    Inițiat de Remus Serban
  • Opriți uciderea câinilor din Adăpostul Public Suceava
    Demersul nostru și-a atins scopul, în sensul că am primit răspuns legat de faptul că în acel moment a fost stopată acțiunea de eutanasiere a câinilor din Adăpostul Public Suceava. Situația încă nu este roz, dar vom continua să monitorizăm Adăpostul.
    10.513 Semnături
    Inițiat de Asociația Multicare Suceava Picture
  • Nu corporația face legislația! Demisia ministrului Victor Costache!
    26 martie 2020 - Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia. Demisia ministrului Sănătății vine în plină criză a epidemiei de coronavirus, în care au fost critici privind lipsa de materiale de protecție din spitale și testarea redusă în cazul COVID-19.
    735 Semnături
    Inițiat de Valer Simion Cosma
  • OVIDIU BADEA a ascuns dimensiunea jafului din păduri. Cerem destituirea sa!
    Încă o VICTORIE pentru o petiție inițiată pe Campaniamea.declic.ro. Ovidiu Badea, cel ce a ascuns dimensiunea jafului din păduri, a fost demis zilele trecute. Felicitări celor aproape 6000 de membri Declic care au semnat această petiție. Petiția lansată de STOP Defrișărilor a cerut eliberarea din funcție a lui Ovidiu Badea, Directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” (INCDS)! Conform ultimului ciclu de cercetare al Inventarului Forestier Național (IFN) încheiat în 2018, din pădurile românești s-au extras 38 de milioane de metri cubi de lemn anual. Doar 18 milioane reprezintă tăieri legale. Restul de 20 de milioane reprezintă cantitatea de lemn dispărut fără acte, în fiecare an, în valoare de 1 miliard de euro. Ovidiu Badea, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, instituția care a elaborat acest raport, a manipulat forma finală a documentului. A hotărât excluderea datelor care descriu statistic dispariția materialului lemnos din pădure. Adică a ascuns dimensiunea jafului!
    5.921 Semnături
    Inițiat de Stop Defrișărilor