Campanii de succes

Campanii de succes
  • Vrem referendum pe Justiție odată cu alegerile europarlamentare
    Președintele României Klaus Iohannis a anunțat că referendumul pentru Justiție va fi organizat pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. Iohannis nu a precizat care va fi întrebarea de pe buletinul de vot de la referendum, însă a adăugat că este dreptul suveran al cetățenilor să decidă dacă „corupția va deveni politică de stat” în România, conform Digi 24.
    8.857 Semnături
    Inițiat de Grupul Civic RESET Picture
  • Solicităm adoptarea de urgență a unor măsuri pentru siguranța victimelor violenței în familie
    În iunie 2018, parlamentarii au votat în favoarea modificărilor propuse la Legea 217/2003, legea ce reglementează acțiunile în domeniul violenței domestice. Aceste modificări aduc legislația din Româniamai aproape de prevederile Convenției de la Istanbul. Este o victorie! Cel mai important fapt: introducerea ordinului de protecție provizoriu în baza căruia agresorul poate fi separat de victimă imediat ce poliția constată urgența acestei acțiuni.
    5.421 Semnături
    Inițiat de Andreea Braga
  • Modificarea legislatiei care discrimineaza acordarea de burse
    Pe 19 ianuarie a trecut Legea 38/2019 care specifică: „Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu”. Cunatumul acestora se stabilește anual de către Guvern. Astfel, am reușit! Elevii din România vor putea primi toate bursele pe care le merită, fără a mai trebui să aleagă ce doresc să fie: buni la învățătură sau orfani. Vă mulțumesc.
    4.467 Semnături
    Inițiat de LAVINIA DINU
  • Să salvăm pădurile din Prisăcina - Parcul Național Domogled - Valea Cernei!
    Am reușit sistarea exploatărilor planificate și a intervențiilor silvice, atât pentru parcelele marcate din Prisăcina, cât și pentru parcela din Scărișoara, în urma răspunsului primit recent de la Garda Forestieră Timișoara la sesizările trimise. Află mai multe despre demersul nostru: https://www.declic.ro/blog/prisacina-rezista-prin-perseverenta
    11.321 Semnături
    Inițiat de Alexandra Sandu
  • Salvează spațiul verde din Parcul Elena Doamna din Iași!
    Ne bucurăm să anunțăm că petiția noastră a avut câștig de cauză. Am reușit atât amânarea unei decizii, cât și organizarea unei dezbateri. Deși am câștigat, pentru noi subiectul nu este închis. Parcul tot nu are o situație juridică clară, iar riscul încă există. Dacă vrei să ne ajuți în acest sens, așteptăm mail-ul tău la contact@asociatiacivica.ro
    3.874 Semnături
    Inițiat de Asociația CIVICA Picture
  • Ocolirea parcului Herăstrău în siguranță pentru pietoni, persoane cu dizabilități și bicicliști
    Pasarela paralelă a fost construită într-un final de către Primăria București. Vă mulțumim pentru susținere și pentru presiunea publică creată! http://go.de-clic.ro/haicubicla-in-herastrau
    2.709 Semnături
    Inițiat de Hai cu Bicla Picture
  • Si eu vreau sa merg la cresa si gradinita!
    Am încheiat petiția pentru că primăria Sibiului ne-a răspuns petiției. Sunt conștienți de problemă și că se ocupă de crearea mai multor locuri în creșe. Astfel, pe scurt, am aflat că suntem în diferite etape pentru deschiderea a 2 spații noi pentru creșe: în Grădinița nr 26 și în Școala Gimnazială nr. 1. Acestea, cumulat, ar însemna aproape dublarea locurilor în creșe, de la 388 (prezent) până la 583. Ei ne anunță că: - creșa din Grădinița 36 a trecut la etapele de evaluare, adică de precontractare, estimând că se va semna contractul de finanțare până la finalul anului, - creșa din Școala 1 (cartierul Strand), este în prima etapă de evaluare. Rămâne să contactăm primăria peste un an pentru a afla care sunt stadiile de construcție pentru cele două noi creșe.
    535 Semnături
    Inițiat de Alexandru Sergiu Oprea Picture
  • Acces echitabil la servicii de medicină dentară pentru copiii de la sate și copiii cu cancer
    După multe insistențe, audiențe, dezbateri și camere de filmat am reușit să convingem Ministerul Sănătății să elaboreze normele pentru cabinetele medicale mobile! Acestea au apărut și în Monitorul Oficial, ultimul pas pentru a ne asigura că nu se mai poate da înapoi. Nu am fi putut face acest demers de advocacy fără voi, fără prietenii care ne-au sprijinit. Pentru a afla cum a arătat tot demersul nostru, puteți intra pe acest link: https://www.declic.ro/blog/tactici-de-succes-poti-imbunatati-sistemul-medical
    5.717 Semnături
    Inițiat de Asociatia Merci Charity Boutique Picture
  • SOS Drumul nucilor
    Drumul Nucilor nu va fi defrișat! Am primit un răspuns clarificator de la Garda Națională de Mediu care ne liniștește. Suntem bucuroși că v-am avut alături și sperăm ca acest drum pitoresc să creeze amintiri și altor generații.
    741 Semnături
    Inițiat de Aurora Popescu Picture
  • Locul ursoaicei Anca e într-un sanctuar, nu la Zoo!
    Anca a fost salvată! Ea a fost transportată la finalul lui aprilie 2018 într-un sanctuar din Zărnești, Brașov, unde va parcurge un proces de reintegrare. Acolo o va avea și pe sora ei, mai norocoasă. Află mai multe aici: http://stiri.de-clic.ro/anca-la-zarnesti Mulțumim comunității care s-a mobilizat pentru această cauză!
    19.382 Semnături
    Inițiat de Theya Golea