Skip to main content

Către: Guvernul României

Susține societățile care au fost obligate să își întrerupă activitatea

DOMNULE PRIM MINISTRU,
Ca urmare a instaurarii “ Starii de urgenta” decretata de Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis si a ordonantelor de urgenta date ulterior, va solicitam sa sustineti si sa aprobati un plan de masuri privind redresarea entitatilor PFA, SRL, II, care au fost afectate prin suspendarea activitatii acestora.

Aceste domenii de activitate sunt primele care sufera pe timp de criza, ele fiind considerate “ servicii de lux” pe langa “serviciile de turism” etc.

In ultimii ani aceasta industrie a avut o crestere substantiala, aducand un aport la cresterea P.I.B.-ului prin plata impozitelor, a contributiilor pentru sanatate, somaj, pensii, dar si la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei prin educarea unei anumite categorii de clienti de a preveni anumite afectiuni si de a le trata din timp, astfel nemafiind nevoie de costuri pentru spitalizari, dar si prin educarea lor de a acorda mai multa atentie starii fizice si mentale, tocmai pentru a avea un stil de viata mai echilibrat si mai sanatos.

In acest context va solicitam urmatoarele:
Clarificarea de urgenta a statutului de “SOMAJ TEHNIC” , iar aceasta indemnizatie (pana la 75% din salariul mediu brut) sa fie asigurata in fiecare luna pentru luna anterioara pentru toate entitatile enumerate anterior care platesc angajatii societatii din fonduri proprii. Societatile nedispunand de venituri, asa cum se vor regasi in balantele analitice ale lunilor in care este decretata starea de urgenta.(in cazul in care starea de urgenta se va prelungi)

Alinierea indemnizatiei fixe pentru P.F.A.-uri, I.I.-uri la acelasi cuantum de 75% din salariul mediu brut.

Suportarea de catre Stat a platii contravalorii chiriilor in cuantum de 50%, acolo unde se face dovada platii acestora din balantele analitice depuse la ANAF. Beneficiarii acestui ajutor sa fie cei care au o vechime mai mare de 3 luni de activitate pe spatiul inchiriat.

Sa beneficieze de credite cu dobanda suportata de catre stat pentru mentinerea si dezvoltarea activitatii. Aceste credite sa se acorde numai pentru plata salariilor personalului, plata chiriilor si a investitiilor in echipamente, aparatura specific obiectului de activitate si pentru plata ratelor la banci a unor credite preexistente (unde este cazul). Aceste credite sa fie acordate doar pentru achitarea facturilor emise de aceste entitati. Acest sprijin sa se deruleze in perioada 16.03.2020-16.03.2021.

Sa beneficieze de credite cu dobanda asigurata de Stat, toti cei care au fost afectati de aceasta criza, fiind disponibilizati, in somaj, in somaj tehnic, in concediu fara plata. Acestia dorind sa se orienteze profesional, urmand cursuri de calificare/absolvire la furnizori privati, autorizati pentru efectuarea de programe profesionale in domeniile enumerate mai sus. Acest sprijin sa se deruleze in perioada 16.03.2020-16.03.2021

Toti angajatorii care incadreaza persoane disponibilizate aflate in somaj, in somaj tehnic sau in concedii fara plata, ca urmare a crizei economice, sa beneficieze de scutiri la plata impozitelor si a contributiilor la stat pe o perioada de 6 luni de la incadrare.

Entitatile enumerate mai sus sa beneficieze si sa fie sprijinite in acordarea Fondurilor Europene Nerambursabile pentru deschiderea si dezvoltarea afacerilor in aceste domenii.

Sa acorde credite cu dobanda subventionata de catre Stat, producatorilor de produse si echipamente din domeniile enumerate mai sus pentru perioada 16.03.2020-16.03.2021

Aceasta petitie este valabila pentru societatile care au urmatoarele obiecte de activitate:
1) COD CAEN: 9604 - ACTIVITATI INTRETINERE CORPORALA
2) COD CAEN: 9602 - COAFURA SI ALTE ACTIVITATI DE INFRUMUSETARE
3) COD CAEN: 8690 - ALTE ACTIVITATI REFERITOARE LA SANATATEA UMANA
4) COD CAEN: 8559 - ACTIVITATI DE FORMARE PROFESIONALA ( PENTRU FURNIZORII DE FORMARE PROFESIONALA ACREDITATI SI SUNT AUTORIZATI SA EXECUTE PROGRAME DE FORMARE PROFESIONALA PE DOMENIILE 9602/9604/8690 )
5) COD CAEN: 9313 - ACTIVITATI ALE CENTRELOR DE FITNESS
6) COD CAEN: 4645 - COMERT CU RIDICATA AL PRODUSELOR COSMETICE SI DE PARFUMERIE
7) COD CAEN: 2041 - ACTIVITATI DE PRODUCTIE A SAPUNURILOR, DETERGENTILOR SI A PRODUSELOR DE INTRETINERE
8) COD CAEN: 2042- ACTIVITATI DE PRODUCTIE A PARFUMURILOR SI A PRODUSELOR COSMETICE (DE TOALETA)
9) COD CAEN: 4775 –COMERT CU AMANUNTUL AL PRODUSELOR COSMETICE SI DE PARFUMERIE IN MAGAZINE SPECIALIZATE

De ce este important?

Pentru sustinerea societatilor cu raspundere limitata (S.R.L.) , a Persoanelor Fizice Autorizate (P.F.A.), a Intreprinderilor Individuale (I.I. ) care au fost afectate, fiind obligate sa isi suspende temporar activitatea in urma instituirii “ Starii de Urgenta” decretata de catre Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis si in Baza Ordonantelor de Urgenta date de catre Guvernul Romaniei, ca urmare a acestui decret.

In ultimii ani aceasta industrie a avut o crestere substantiala, aducand un aport la cresterea P.I.B.-ului prin plata impozitelor, a contributiilor pentru sanatate, somaj, pensii, dar si la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei prin educarea unei anumite categorii de clienti de a preveni anumite afectiuni si de a le trata din timp, astfel nemafiind nevoie de costuri pentru spitalizari, dar si prin educarea lor de a acorda mai multa atentie starii fizice si mentale, tocmai pentru a avea un stil de viata mai echilibrat si mai sanatos.

Initiatorii petitiei :
Asociatia de Masaj si Terapii Complementare
Iulian Motoc- Presedinte Asociatia de Masaj si Terapii Complementare
Radu Gligor- Vicepresedinte Asociatia de Masaj si Terapii Complementare
Levente Csata-Membru Fondator Asociatia de Masaj si Terapii Complementare
Andrei Banc-Membru Fondator Asociatia de Masaj si Terapii Complementare
Vlad Secuianu- Membru Fondator Asociatia de Masaj si terapii Complementare
Constantin Roman- Purtator de cuvant Asociatia de Masaj si Terapii Complementare

Sustinatorii petitiei:
SC Utilari Saloane SRL- Director Maria Antonie
SC Reflexovital SRL-Director General Maria Melania Motoc
SC Complete Beauty SRL- Director Crina Marian
Asociatia “Vindeca-ti viata!” -Presedinte Maria Bican
Asociatia Maseurilor Profesionisti- Presedinte Dragan Constantin
SC Kosmo Line Spa SRL- Director si Cercetator Stiintific Florentina Popa
Terapeut- Vlad Secuianu Balescu-Medaliat cu Bronz la Campionatul Mondial de Masaj 2018
SC DENISE’S PROFESSIONALS SRL- Administrator Ardelean Denise Ornela

Linkuri

Actualizări

2020-04-02 09:38:06 +0300

S-a ajuns la 500 semnături

2020-03-30 20:40:46 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2020-03-30 19:28:59 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2020-03-30 18:57:20 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2020-03-30 18:30:59 +0300

S-a ajuns la 10 semnături