Către: UAT BUCURESTI

Taxiuri pentru persoanele cu dizabilitati

Prietena mea locuieste in Ilfov, Bragadiru si ne lovim de vreo trei luni de situatia lipsei taxiurilor pentru persoane cu dizabilitati de la firmele mari de taxi din capitala. Multi zic ca au acest serviciu, dar ca nu functioneaza (SpeedTaxi sau TitanTaxi). Am sunat peste tot pentru un serviciu contra cost care este scris si-n lege ca o obligatie pentru firmele de taxi (Art 64 Accesibilitate | Lege 448/2006). Am gasit un singur domn care face asta doar de luni pana vineri pe timp de zi, adica fix cand nu este neaparat necesar pentru persoanele care nu au nevoie de asistenta medicala. Exista ONG-uri care te ajuta, dar doar pentru persoanele cu situatii precare si doar pentru a le duce la spital si invers. Vreau sa se respecte legea si macar firmele mari de taxi din capitala sa aiba un sofer si o masina functionala pentru persoanele cu dizabilitati - zilnic, la orice ora ca un alt taxi normal.

Pentru o tara in care toata lumea este tratata in mod legal, pentru ca si oamenii cu dizabilitati au drepturi si sunt discriminati in Romania de stat si de firmele care nu respecta legea.

București, România

2023-09-04 00:14:00 +0300