Către: Ministerul Mediului

Vreau sa respir!

Sunt mama, am 2 copii. Mi-e frica pentru viata lor.
Mi-e frica pentru viata mea si caut o solutie.
"Bucurestiul este unul dintre cele mai poluate orase din Europa si se afla in proces de infringement cu Comisia Europeana pentru depasiri constante ale cantitatilor de particule fine in miscare aflate in aer (PM10, PM2,5), dar si pentru incapacitatea de a monitoriza calitatea aerului conform legii."
Platforma aerlive.ro, masoara cu senzori independenti poluarea aerului din Bucuresti si arata ca „in fiecare zi limitele sunt depășite de 4-5 ori in zonele aglomerate”.
Nivelul poluantilor e atat de ridicat incat ne omoara lent, zilnic si tacut.
Unul dintre copiii mei are sensibilitatea pulmonara ridicata, iar calitatea aerului pe care il respira are o influenta directa asupra vietii sale. Ca si al meu copil sufera mii de copii in Bucuresti!
Va rog sa sa ma ajutati sa-i salvam. Sa ne salvam!
Va rog sa opriti o data si pentru totdeauna arderile ilegale de deseuri!
Va rog sa eliminati din circulatie vehiculele vechi si poluante!
Va rog sa creati campanii de constientizare a populatiei in vederea reducerii poluarii prin schimbarea modului de viata!
Va rog sa controlati si sa reglementati nivelul de poluare cauzat de santierele multiple!

Vreau sa respir aer nepoluat!

Oare ne putem lasa otraviti zilnic fara sa ripostam?
E timpul sa luam atitudine, sa urlam ca nu mai suportam!

"Studiul facut de Institutul Național de Sanatate Publica, realizat pentru perioada 2010-2017, arata ca în Bucuresti este o asociere certa intre cresterea poluarii cu PM10 și PM2,5 (praf) si numărul tot mai mare de boli grave care afecteaza bucurestenii: infarct acut de miocard, infectii acute ale cailor respiratorii superioare,accident vascular cerebral, bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC). Documentul obtinut de HotNews.ro arata ca, daca poluarea ar fi scazut la nivelul asumat in 2010, bucurestenii ar avea o speranta de viata mai lunga cu 4 ani.", preluat de pe hotnews.ro

București, România

2021-11-28 06:13:40 +0200