Skip to main content

Către: MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

Permiteți-mi să nu fumez!

Dreptul la fumat nu trebuie să încalce dreptul la aer curat. Libertatea fiecăruia se întinde doar până unde începe libertatea altora. 

Am înțeles că localurile nu pot fi obligate să asigure zone pentru nefumători pe terasă, fiindcă sunt afaceri private ai căror patroni hotărăsc regulile (și o fac mereu în favoarea fumătorilor, aceștia aducându-le cel mai mare profit). Ok, atunci reformulăm: 

PRIN ACEASTĂ PETIȚIE CEREM INTERZICEREA FUMATULUI ÎN TOATE SPAȚIILE PUBLICE DESCHISE (AFARĂ)

În alte țări din UE această lege este deja în vigoare. Dorim să avem și în România dreptul de a nu respira fum de țigară (fie el și electronic) în locurile publice din aer liber.

Rugăm Ministerul Sănătăţii - România să solicite interzicerea prin lege a fumatului în TOATE spațiile PUBLICE (la întreținerea cărora cotizăm toți prin taxe și impozite).

Prin această petiție cerem să se respecte dreptul cetățenilor acestei țări de a nu fi obligați să fumeze pasiv în locurile publice din aer liber: 

- la trecerile de pietoni
- în stațiile de tramvai, autobuz și alte mijloace de transport în comun
- în gări 
- pe peron
- pe plajă
- pe trotuare
- pe aleile din parcuri și grădini publice
- la concerte și evenimente în aer liber 
- la piața de alimente 
și în TOATE celelalte spații din aer liber care sunt PUBLICE! 

Fumatul în spații publice ar trebui să fie permis DOAR în locuri special amenajate, pe care nefumătorii să aibă dreptul și posibilitatea de a le putea ocoli.

PRIN ACEASTĂ PETIȚIE CEREM INTERZICEREA FUMATULUI ÎN TOATE SPAȚIILE PUBLICE DESCHISE (AFARĂ).

De ce este important?

Avem nevoie de legi care să le asigure și nefumătorilor (copii, femei însărcinate, persoane cu probleme de sănătate - intoleranțe, alergii, sensibilități respiratorii - și orice om care nu vrea să fumeze pasiv) dreptul la aer fără fum în spațiile publice din aer liber.
România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2024-07-07 17:39:28 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2024-07-05 22:02:35 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2024-07-05 19:47:59 +0300

S-a ajuns la 10 semnături