Către: Garda Nationala de Mediu, Ministerul Mediului

Aerul înseamnă viață

Stimate domn/doamna,

Va scriu aceste randuri in speranta ca veti putea lua masuri in legatura cu aerul din ce in ce mai poluat si greu respirabil din capitala cu preponderenta in sudul orasului.

Fenomenul nu este nou deci banuiesc ca il aveti deja la cunostiinta dar in caz contrar vi-l pot prezenta pe scurt: in fiecare seara este aproape imposibil a se deschide geamul dupa ora 18 din cauza poluarii excesive de la arsul ilegal al gunoaielor in zona soselei de centura, mai departe de aceasta la gropile de gunoi cunoscute (Glina, Vidra etc.) cat si in anumite zone din interiorul orasului (de ex. la CET-uri).

Va rog sa va ganditi la ce viitoare imbolnaviri ne vom expune noi cat si copiii nostrii dar de asemenea ce mostenire urata le vom lasa generatiilor urmatoare.

Cerem sa luati in calcul montarea de noi senzori de monitorizare cat si folosirea/eventual acreditarea celor existenti (Airly) dar in paralel si intreprinderea unor masuri mai eficiente impotriva celor care polueaza aerul si incalca legea.

Cu stima,

Augustin B.

Asa este firesc in conditiile in care ne afecteaza pe toti si este un subiect de o importanta majora.

Cum va fi inmânată

Online cat si in scris.