Skip to main content

Către: Primăria Sector1, PMB, Prefectura Mun București, Ministerul Mediului, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Economiei, ANPM, APM București, AN Apele Romane, Candidații la PMB, Primăria S1 și la Consiliile locale București -S1

Alegem viața- Vrem Pădure Urbană în București

Solicităm autorităților competente să ia neîntârziat toate măsurile pentru crearea unei PADURI URBANE în Bucureștii Noi, sector 1, pe terenul delimitat de Centrul Comercial Coloseum, str. Constantin Godeanu, lacul Străulești, str. Aeroportului. Acesta este un spațiu viran de 100 ha, neglijat timp de 30 de ani, plin de gunoaie și bălării, de animale fără stăpân.

Să redea spatiul spre folosință publică, pentru prezervarea sănătății fizice și psihice a bucureștenilor. Avem nevoie de Pădure Urbană în București și pentru potentialul său ecologic, de prezervare a biodiversității, pentru potențialul său socio-cultural.

Le solicităm autorităților să folosească oportunitatea pe care PACTUL ECOLOGIC EUROPEAN o oferă. UE alocă României 700 mil de euro până în 2050, fonduri pentru măsuri care vizează neutralitatea climatică și care să stimuleze utilizarea eficientă a resurselor prin trecerea la o economie circulară, mai curată, care să refacă biodiversitatea și să reducă poluarea.

Autoritățile locale pot beneficia de 100 mil de euro din toată această sumă.

Astfel putem avea o pădure GRATIS în București- o oaza de aer, liniște, recreere.

De ce este important?

Poluare înseamnă boală și moarte înainte de vreme.
Copaci și pădure înseamnă viață și sănătate.
Noi alegem viața.

Din cauza unei administrări fără o strategie de dezvoltare durabilă și a unei dezvoltări urbane haotice, calitatea vieții în București scade pe zi ce trece.

Nivelul de poluare crește tot mai mult, se restrâng spațiile verzi in favoarea betoanelor, cauza a tot mai multor insule de caldură urbană.
Pentru a ne reface fizic si psihic- pentru agrement, relaxare- trebuie să ne suim în mașină (poluare) si să stăm în trafic ore pentru a ajunge la aer curat, într-o pădure, pe marginea unei ape.
Administrația nu oferă soluții concrete pentru reducerea poluării sau împotriva degradării mediului, pentru prezervarea biodiversității, ceea ce are efecte directe negative asupra sănătății și vieții noastre. Ne imbolnavim mai des, ne alegem cu boli cronice, viața noastră se scurteaza cu câțiva ani.

Schimbările climatice și decarbonizarea sunt declarate prioritățile Comisii Europene, iar autoritatile locale nu iau masuri in acest sens.
Plătim amenzi usturătoare, bani din buzunarele noastre, pentru că Bucureștiul nu respectă standardele de mediu ale Uniunii Europene, iar strategiile noastre de mediu sunt doar pe hârtie.

Solicităm autorităților să ia urgent o măsura care sa arate responsabilitate reală față de viețile noastre, ale bucureștenilor, și față de viețile copiilor și nepoților noștri! - Creați Padurea Urbana Bucuresti!

----------------------
SCRISOAREA catre autoritati- Padure Urbana Bucuresti
https://drive.google.com/file/d/1uR2jlM1glPIP_jHMZ4m4bkmDrfmBC0No/view?usp=sharing

Bucharest, Romania

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2020-09-09 19:19:43 +0300

S-a ajuns la 500 semnături

2020-09-02 12:37:55 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2020-09-01 21:51:30 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2020-09-01 15:25:36 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2020-09-01 13:36:13 +0300

S-a ajuns la 10 semnături