Către: Primăria Municipiului București

Cerem înlăturarea statuii Traian și Lupoaica din spațiul public!

Primăria Municipiului București trebuie să observe răspunsul depreciativ al Românilor și al vizitatorilor față de calitatea artistică îndoielnică a statuii Traian și Lupoaica, să-și asume eșecul investiției și să o înlăture din spațiul public.

Prostul gust merită respins întotdeauna și recunoscut drept ceea ce este.
Atunci când prostul gust mai are pretenția de a ne reprezenta din perspectivă istorică și din perspectiva identității naționale, este foarte important să reacționăm.
Este suficient sa dăm o căutare Google pentru a vedea cât de mult această creație afectează imaginea României, cât de controversat este acest subiect, cât de mult a reverberat în publicații străine precum The Telegraph, BBC, Spiegel și cât de multă caterincă a generat în comunitatea online sau pe portalurile de recomandări turistice.

Dincolo de caterincă, vizitatorii Muzeului Național de Istorie a României sunt indreptățiți să-și construiască o percepție nefavorabilă, sau cel puțin să se întrebe de ce este tolerat prostul gust și dacă Românii se regăsesc în conglomeratul de metal ce pretinde a comunica un mesaj despre ei.

Acest "cadou" din partea fostului primar Sorin Oprescu si a establishment-ului pesedist trebuie recunoscut drept ceea ce este - un afront la adresa simbolurilor Românești - și merită înlăturat din spațiul public al capitalei. Este important să arătăm că nu tolerăm această umilință, că ne pasă și că nu încurajăm inițiative similare.

Dincolo de tematica si de amplasarea nefericită a exponatului, avem motive pur estetice, cat se poate de legitime. Este normal si de așteptat ca în calitate de cetățeni să ne dorim o capitală frumoasă, cu statui de bun gust.

Semnează această petiție și îndeamnă-ți prietenii să semneze și ei, pentru a spune stop bătăii de joc din fața Muzeului Național de Istorie a României.

2016-10-19 11:45:32 +0300

2016-10-18 22:02:56 +0300