Skip to main content

Către: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Cerem protejarea Dr. Elena Voicu

Stimate domnule ministru,
Vă solicităm să luați măsuri de urgență privind situația de la secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență ”Sf. Pantelimon”. Aici, cadre medicale care au avut curajul să vorbească despre neregulile din sistem sunt intimidate și nu sunt lăsate să își facă meseria.
Doamna doctor Elena Voicu a arătat presei situația: medicii de gardă nu aveau acces la medicamentele din gestiune, ţinute sub cheie, cheie care era luată acasă de fosta șefă de secție și de asistenta sefă, destituite ulterior din funcții.
În România există Legea Avertizorilor de Integritate (Legea 571/2004), lege care oferă protecție persoanelor din instituțiile publice care au sesizat încălcări ale legii. Neprotejarea acestor persoane transmite un mesaj clar: și anume că în România, dacă sesizezi nereguli, vei avea consecințe de suportat.
Protejarea acestor persoane este esențială în combaterea corupției din România și pentru reformarea sistemului medical.

De ce este important?

Încercați să vă puneți în locul Dr. Voicu. E noaptea TRAGEDIEI de la COLECTIV. Îți sosesc în secția A.T.I. oameni arși, în stare deosebit de gravă. DULAPUL CU MEDICAMENTEle de care au absolută nevoie ca să supraviețuiască e ÎNCHIS și CHEIA NU-I DE GĂSIT ...

ȘEFA DE SECȚIE, momentan suspendată, a fost înregistrată, relativ recent, când spunea că „Din păcate, nu ajunge pentru toată lumea. Trebuie să facem o oareşce diferenţiere (...) Eu am propus O CHESTIE care mi s-a părut DE BUN-SIMȚ: HAIDEȚI SĂ DĂM TOTUȘI LA ĂIA TINERI ȘI LA ĂIA CU ȘANSE!”. Înregistrarea o puteți asculta aici (articol din luna iunie): http://www.tolo.ro/?s=inregistrare+pantelimon

Medicina nu este o știință exactă. Să te ERIJEZI ÎNTR-UN MIC DUMNEZEU și să împarți cu nonșalanță viața și moartea ...? Ne lăsăm nepăsători sănătatea, viața chiar, a noastră, a copiilor, parinților și iubiților noștri la cheremul unor astfel de oameni?

Toate acestea în condițiile în care există un Programul Naţional Pentru Terapie Intensivă foarte scump, plătit din banii noștri, ai contribuabililor, făcut în scopul tratării optime a fiecărui pacient aflat în stare critică, indiferent de vârstă, condiție socială și situație medicală, care program funcționează bine.

După dezvăluirile făcute, Elena Voicu a fost convocată într-o comisie de disciplină și este împiedicată să își facă meseria. Într-o declarație dată Mediafax, aceasta explică: „Deşi este suspendată (fosta șefă de secție), strânge semnături împotriva mea de la diverşi colegi, îi îndeamnă să fie împotriva mea şi încearcă să facă o situaţie tensionată pe secţia de terapie”.

Medicul este susţinut de Camelia Roiu, medicul de la Spitalul de Arși, care a înregistrat imaginile cu pacientul pe rănile căruia erau larve, ulterior fiind deschisă şi o anchetă. Aceasta a scris recent pe pagina sa de Facebook: "Elena Voicu de la Spitalul Pantelimon este hărţuită, intimidată, împiedicată să-şi facă meseria. Acelaşi lucru s-ar fi întâmplat cu mine dacă acum eram în spital şi nu în concediu. Daca ne vor elimina pe cei care spunem adevărul şi ne pasă, nu vom mai avea nici o şansă la vindecare. Domnule ministru, treziti-vă, Sper că ştiţi că vi se pregăteşte debarcarea, exact de către cei pe care nu aţi vrut să-i deranjaţi!!!".

Nu putem sta nepăsători la ceea ce se întâmplă.
Nu ezitați să SEMNAȚI și să DISTRIBUIȚI PETIȚIA!

Înregistrarea video a unui interviu cu Dr. Voicu este disponibilă la linkul: http://goo.gl/GTMGqu, iar un articol despre evenimentul de susținere din Cluj, din data de 25 august, aici: http://www.romaniacurata.ro/asa-se-schimba-o-tara-note-foto-video-de-la-cursul-de-solidaritate-universitatea-din-piata-pentru-camelia-roiu-si-elena-voicu/

Linkuri

Actualizări

2016-08-25 12:02:47 +0300

S-a ajuns la 1,000 semnături

2016-08-22 15:35:32 +0300

S-a ajuns la 500 semnături

2016-08-18 12:02:25 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2016-08-17 23:14:24 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2016-08-17 21:48:47 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2016-08-17 12:45:50 +0300

S-a ajuns la 10 semnături