Skip to main content

Către: Presedintelui si Primului Ministru al Romaniei

Depolitizarea instituțiilor statului

Domnule Președinte, Domnule Prim Ministru,

Informațiile publicate de Recorder.ro* în ultimele materiale sunt de o gravitate deosebită pentru statul de drept din România.

Ele acrediteaza ideea, cu dovezi destul de clare că se folosește corpul de control al primului ministru că metodă de presiune pentru a schimba oamenii care nu convin și nu contribuie la partidul de guvernământ, în cazul de față PNL (acest lucru întâmplându-se de asemenea și în cazul PSD-ului).

Un astfel de lucru ne transformă în stat mafiot, complet opus ideii de stat de drept, pe care cel puțîn la nivel declarativ spuneți că îl susțineți cu tărie.

Pe cale de consecință, va cerem următoarele:

- Toate funcțiile din instituțiile publice să fie ocupate prin concurs transparent

- Toate locurile de muncă disponibile să fie făcute publice cu cel puțîn două săptămâni înaintea datei limita de înscriere la concurs într-o secțiune special dedicată pe siteul instituției angajatoare, secțiune vizibilă de pe prima pagină a instituției publice în cauza. În această secțiune toate locurile de muncă trebuie să fie vizibile într-o enumerare simplă, fără a fi nevoie de căutări suplimentare pentru a găși fiecare loc de muncă scos la concurs. În cazul în care nu există pagină de internet a instituției respective, aceste lucruri se vor publică pe pagină de facebook a instituției, care trebuie să fie publică și trebuie să permită accesului oricui la datele postate

- Subiectele concursului vor fi create din cel puțîn 4 subiecte cu ponderi egale făcute de 4 persoane diferite, iar acestea vor fi desigilate în ziua concursului. Subiectele vor fi făcute de cele 4 persoane aflate într-o instituție similară cu cea care angajează într-un alt județ. Județul care v-a propune subiectele va fi desemnat prin tragere la sorți, printr-o tragere la sorți transmisă live pe facebook sau o altă metodă alternativă de transmitere live, folosindu-se un site public pentru generarea numărului aleator care va reprezenta județul care v-a propune subiectele.

- Rezolvările și subiectele vor fi scanate și postate pe siteul instituției imediat după terminarea concursului, iar concursul va fi filmat exact că la Bacalaureat, instituția fiind obligată să pună la dispoziție filmările oricărui candidat care contesta rezultatul concursului.

- În cazuri speciale se poate stabili o persoană angajată temporar pe o funcție , acea perioada neputând depăși 3 luni, decât în cazul în care s-a încercat organizarea unui concurs la care nu s-a înscris nimeni. La fiecare 3 luni instituția fiind obligată să încerce organizarea concursului pentru poziția respectivă.

De asemenea va cerem să porniți o dezbatere publică legată de rolul corpului de control al primului ministru și să oferiți o transparență totală în activitatea acestui organism – cum își allege anchetele pe care le face, publicarea tematicii după realizarea unui control și neregulile găsite.

https://recorder.ro/mafia-padurilor-descrisa-din-interior-mi-s-a-reprosat-ca-nu-aduc-bani-la-partid/

https://recorder.ro/singur-impotriva-partidului-copile-nu-te-pune-cu-ei-ca-te-vor-face-praf/

De ce este important?

De 30 de ani dezvoltarea acestei țări este blocată de contraselectia și corupția instituțiilor publice. Prin angajarea pe criterii de competență a oamenilor în instituțiile statului ne asigurăm că punem bazele unei dezvoltări accelerate a acestei țări.

În urma declarațiilor publice făcute de domniile voastre pare să fim cu toții de acord că în instituțiile statului trebuie să avem oamenii potriviți și instituțiile statului trebuie să fie depolitizate

Pe cale de consecință:

- este foarte important că Primul Ministru al României să explice țării cum s-a ajuns în situația această, să identifice vinovațîi și să fie imediat dați afară și de asemenea să explice țării care sunt motivele pentru că nu știa cu ce se ocupă corpul lui de control

- Ervin Molnar trebuie demis urgent din funcția ocupată și trebuie să i se interzică să mai lucreze în administrația publică. De asemenea trebuie identificat de la cine îi veneau ordinele și sancționați și respectivii în consecință.

Actualizări

2020-12-06 14:16:11 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2020-12-02 18:56:35 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2020-12-02 15:36:42 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2020-12-02 15:18:11 +0200

S-a ajuns la 10 semnături