Către: Autoritatea Naționala a Persoanelor cu Dizabilitați și Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale

Drepturi egale pentru surzi

a) INDEPENDENTA profesiei de interpret in limbaj mimico - gestual;
b) ELIMINAREA CONFLICTELOR DE INTERESE între membrii ANSR și interpreții în limbaj mimico - gestual care sa profeseze independent și sa fie remunerați de către Ministerul Muncii.

SITUAȚIA IN FAPT:

Interpreta în limbaj mimico - gestual Monica Savin a dat în judecată pe Nicușor Pârvu - persoana surda și niciun alt intrepret din țara nu dorește sa interpreteze în procesul acesta.
Grecu Mihail este președinte al Asociației Surzilor din România (ANSR) de mai bine de 15 ani și o susține pe Savin Monica. Situația Surzilor din România este din ce în ce mai grea, mai complicata. Un număr de cca 4.000 de surzi sunt membri ANSR, dintr- un număr de cca 25.000, restul fiind pe nicăieri, nu beneficiază de interpreți, informații, etc.
Subvenția pentru interpreții în limbaj mimico - gestual (LMG) merge integral la ANSR.

CEREM:
1. DEMISIA președintelui ANSR, MIHAIL GRECU și a interpretei LMG MONICA SAVIN de la Filiala Surzilor Slatina.

2. SUSȚINEM persoana surda - NICUȘOR PÂRVU.

3. SUSȚINEM INDEPENDENȚA INTERPREȚILOR ÎN LMG.

4. SUSȚINEM ELIMINAREA CONFLICTELOR DE INTERESE.

2019-10-27 21:18:30 +0200

2019-10-23 22:42:30 +0300