Skip to main content

Către: Ministerul Sanatatii

Fumatul INTERZIS pentru utilizatorii TIGARILOR ELECTRONICE!

Buna ziua,
Dupa cum bine stiti, utilizarea tigarilor electronice este cel putin la fel de nociva ca a tigarilor clasice.
Din acest motiv am rugamintea sa modificati legea nr. 15 din 29/01/2016 in vederea interzicerii utilizarii tigarilor electronice cel putin in birouri si in alte spatii inchise. De ce e interzisa utilizarea lor in mijloacele de transport in comun, iar in birouri e permisa?
Asa cum reiese si din adresa Ministerului Sanatatii nr. 2/7678/12.04.2022, aerosolul produs de tigaretele electronice contine substante toxice care pot creste riscul de cancer, boli cardiovasculare sau pulmonare.
Multumesc pentru ca va ganditi la sanatatea noastra.

De ce este important?

Pentru ca tigaretele electronice sunt daunatoare, desi poate nu par, atat pentru cei care le utilizeaza, cat si pentru cei care se afla in preajma celor care le folosesc.
Am si adresa de la Ministerul Sanatatii prin care mi se confirma faptul ca tigaretele electronice contine substante toxice care pot creste riscul de cancer, boli cardiovasculare sau pulmonare.
Am si o colega care utiliza la greu tigari electronice (ca am inteles ca ele nu se fumeaza, ci se vapeaza..) pana ce a aflat de la doctor ca ametelile pe care le avea se datorau lor..Solutia: a renuntat la ele!!!
Daca pe afara (restul UE..) nu ma intereseaza daca se interzice utilizarea lor, as dori ca macar in Romania sa facem ceva in sensul interzicerii utilizarii lor in spatiile inchise. Pot iesi afara ca si ceilalti fumatori, daca nu tin la sanatatea lor, dar nu trebuie sa fie expuse si alte persoane la substantele toxice degajate de tigarile electronice.

România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2023-02-08 10:01:04 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2022-07-24 22:36:05 +0300

S-a ajuns la 10 semnături