Skip to main content

Către: Doamna Sorina Pintea, Ministrul Sănătății

Gata cu șpăgile la Spitalul Universitar București!

UPDATE 2:
Lupta lui Daniel pentru normalizarea situaţiei la spitalul din Bucureşti continuă să facă schimbări. O nouă regulă a fost introdusă pentru a stopa refolosirea implanturile scoase de la pacienţi. Astfel, fiecare plăcuţă pentru implant conţine obligatoriu un cod unic, necesar pentru fişa pacienţilor, fără de care plăcuţele nu pot fi utilizate. Mai mult, responsabilii cu dezinfecţia îşi vor consemna munca printr-o semnătură.

UPDATE 1:
La mijlocul lui octombrie, ministrul Sănătății Sorina Pintea ne-a informat că a primit un draft al raportului realizat în urma controalelor efectuate la Spitalul Universitar.
Acesta conține informații care atestă neregulile pe care le-am semnalizat atunci când am făcut greva foamei: dezinfecția în cabinetele din ambulator. Dezinfecția nu se face bine, "nu se cunosc protocoalele de curăţenie în anumite zone şi nu se aplică întocmai".
Am mai aflat că sunt probleme și cu felul în care sunt utilizați banii Ministerului tocmai pentru acest bloc operator.
Ministrul a mai spus că raportul nu este finalizat, dar că rezultatele a putea fi prezentate în această lună.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PETIȚIE:

Sunt Simion Daniel și sunt avertizor de integritate. În luna august a acestui an am făcut greva foamei timp de 17 zile, în fața Spitalului Universitar București. Am sperat, alături de colega mea, că vom atrage atenția autorităților asupra neregulilor din spital.
În a 17-a zi de protest doamna Sorina Pintea, ministrul Sănătății, ne-a rugat să ne oprim din protest, promițând că ne va comunica concluziile investigației Corpului de Control de la minister. Acest lucru nu s-a întâmplat.

Alături de semnatarii acestei petiții, solicităm doamnei Pintea să își țină promisiunea.

De ce este important?

Realitatea din spitale este sumbră.
Șpaga este încă o practică curentă pe holurile Spitalului Universitar București. Aici mă confrunt cu doctori care preferă să riște sănătatea pacienților pentru această șpagă. Preferă să opereze în camere de operații necurățate, infectate cu bacterii, pentru că procedura de curățenie înseamnă mai puțin timp pentru operații, deci mai puține șpăgi.
Mulți doctorii nu respectă legislația. Eu voi fi cu ochii pe ei, însă este nevoie de un Minister competent care, odată ce a investigat situația, să vină cu reacții, concluzii și soluții.

Susține și tu demersul meu dacă consideri că doamna Pintea a încercat să ne fraierească. Eu promit că nu renunț.

mai multe informații despre demers:
https://stiri.declic.ro/greva-foamei-digi
https://www.declic.ro/blog/greva-foamei

Cum va fi inmânată

Voi merge la doamna Pintea.

Spitalul Universitar, Splaiul Independenței, București, Romania

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2019-02-02 23:35:23 +0200

S-a ajuns la 500 semnături

2018-09-24 11:07:59 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2018-09-23 07:44:30 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2018-09-22 19:37:42 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2018-09-22 12:22:07 +0300

S-a ajuns la 10 semnături