Către: Guvern, Ministerul Muncii, Parlament și alte foruri legislative

Grupa a-2-a de muncă

Revizuirea legislației privind grupele de muncă 1 și 2 în vederea acordării perioadei suplimentare la vechimea în muncă și după data de 1 aprilie 2001.

După data de 1 aprilie 2001 grupele de muncă, cel puțin grupa a doua de muncă, nu s-a mai luat în considerare la calculul vechimii în muncă. Înainte de această dată la fiecare an lucrat în condiții de muncă deosebite s-a calculat suplimentar la vechimea în muncă 25%, adică câte 4 luni/an. Am vorbit cu mulți prieteni din toată România și majoritatea sunt de acord ca acordarea acestor drepturi să fie făcută doar la calcularea vechimii în muncă nu și la calcularea eventualelor drepturi bănești. Suntem conștienți că economia României nu poate în această perioadă suporta cheltuieli suplimentare din bugetul de stat. Cei care am lucrat în condiții deosebite de muncă, adică de toxicitate suntem îndreptățiți după atâția ani de muncă grea, să avem măcar dreptul să intrăm în pensie mai repede, în funcție de recalcularea de patru luni pe an în cazul grupei a doua de muncă.

2021-10-12 04:46:55 +0300