Către: Ministerul Sănătății, Dna Ministru Sorina Pintea

Homosexualitatea nu este boală.

Noi, cetățenii și organizațiile semnatare ale acestei petiții, solicităm Ministerului Sănătății, prin reprezentantul său legal dna Ministru Sorina Pintea (sau succesor), emiterea unui punct de vedere oficial care să enunțe faptul științific recunoscut la nivel mondial de principalele organizații medicale și științifice, acela că homosexualitatea nu este o boală, o tulburare psihică sau emoțională.

Orice alegere – inclusiv cea propusă de referendumul de modificare a constituției inițiat de Coaliția pentru Familie (CpF) – trebuie să se bazeze pe o informare corectă asupra subiectului abordat.

Din păcate, din diverse motive, o mare parte din populația României mai este încă tributară unei mentalități învechite și consideră că orientarea homosexuală este ceva anormal, mai exact o boală psihică.

În realitate, după cum orice psiholog sau psihiatru știe, homosexualitatea a fost eliminată din rândul bolilor psihice în SUA din 1987 (vezi DSM-III-R) iar, la nivel mondial, OMS a decis aceeași măsură în 1990 (vezi ICD-10).

Ca atare, cei care intenționează sa voteze la referendum ”pentru” redefinirea căsătoriei ca fiind exclusiv uniunea dintre un bărbat și o femeie ar trebui să cunoască adevărul despre persoanele vizate în mod voalat de acest demers. Cea mai simplă și legitimă cale de informare a publicului în acest sens este recunoașterea oficială – în perioada premergătoare votului – de către autoritatea guvernamentală de cel mai înalt rang, Ministerul Sănătății, că homosexualitatea nu este o boală.

Mulțumim pentru vot!

2018-05-06 19:36:16 +0300

S-a ajuns la 1,000 semnături

2018-05-05 16:02:50 +0300

2018-05-03 16:59:27 +0300

Mulțumesc celor care au votat până acum!

2018-04-29 06:54:39 +0300

2018-04-27 18:38:21 +0300