Skip to main content

Către: cadre didactice, părinți, elevi, societatea civilă, ialomițeni

Ne-am săturat de politizarea învățământului!

Ne-am săturat de politizarea învățământului!

Cerem Ministerului Educației Naționale o evaluare corectă a
1. Inspectorului Școlar General, prof. Luminița Barcari
2. a Inspectorului Școlar General Adjunct, prof. Steluța Mitrea
Cerem Ministerului Educației Naționale să înceteze cu presiunile politice asupra unor oameni ai învățământului care își ocupă funcțiile pe bază de concurs! Cerem o evaluare corectă a inspectorilor școlari generali de la Ialomița, problemă care s-a perpetuat la noi în județ la fiecare schimbare politică! Din 2002 în Ialomița s-au schimbat inspectorii generali de 5-6 ori și s-au perindat diferiți adjuncți.

De ce este important?

Fiecare schimbare politică din ultimii 15 ani a adus cu sine schimbări în structurile învățământului din Ialomița. S-au înlocuit conducători ai Inspectoratului Școlar Județean, ai inspectorilor școlari și ai directorilor. Nicio funcție de conducere obținută corect prin concurs nu a fost în siguranță. Această lipsă de respect și corectitudine ne afectează pe toți! Elevii, părinții și cadrele didactice suferă de lipsa continuității, de lipsa unei responsabilități a deciziei.
Dorim revenirea doamenlor Luminița Barcari și Steluța Mitrea pentru că acestea au respectat mandatele obținute și nu au schimbat oameni în funcție de criterii politice. Dorim profesionalizarea învățământului și încetarea tratării educației ca un instrument politic. Valoarea unui manager este dată de către ablitățile sale demonstrate prin concurs și nu prin culoarea politică a acestuia! Dorim solidarizarea tuturor ialomițenilor cu această cauză și o evaluare corectă a inspectoarelor generale de la Ialomița!
În România suntem într-o criză a educației de peste un deceniu. Suntem în top la analfabetism funcțional. Suntem în pană de profesioniști care să își stăpânească meseriile. Suntem lipsiți de dotările necesare în școli care să faciliteze educația. Tineretul ne fuge din țară pentru a se educa în state unde guvernanții văd valoarea adăugată a unei populații educate. Haideți să oprim degradarea sistemului de învățământ!
Monitorul Social ne arată simplu unde este România în comparație cu alte țări din Europa. Haideți să nu fim mai prejos de polonezi sau spanioli.
https://monitorsocial.ro/content/uploads/2015/04/2015-10.jpg
https://monitorsocial.ro/indicator/educatie-bani-putini-rezultate-slabe/

Cum va fi inmânată

Petiția va fi înmânată Ministerului Educației Naționale, în atenția domnului Ministru.

Actualizări

2018-02-22 16:50:21 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2018-02-21 22:44:22 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2018-02-21 21:54:59 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2018-02-21 21:38:41 +0200

S-a ajuns la 10 semnături