Skip to main content

Către: Autoritatea Electorală Permanentă, Parlamentul Romaniei,

Pozitie VOT NUL valabil exprimat pe buletinul de vot

Introducerea permanentă a poziției VOT NUL pe orice buletin de vot. Costurile pentru punerea in practică a inițiativei sunt NULE sau nesemnificative! Pe buletinul de vot se adaugă un dreptunghi in care se scrie “VOT NUL”. Votanții au posibilitatea unui VOT NUL valabil exprimat și votul lor va intra in calculul voturilor valabil exprimate.

De ce este important?

Preambul. Din lehamite și dezamăgire și in zilele noastre e tot mai evident acest fapt, oamenii nu s-au mai dus la vot. “Vin ai noștri, pleacă ai noștri / noi rămânem tot ca proștii ...”. Realitatea este că in România puterea aparține unei mafii politice. In contextul actual când societatea este blocată de pandemia COVID-19 ar fi o gravă eroare și un semn de indiferență ca la atenuarea efectelor acesteia să revenim la ce a fost. Toate sectoarele de activitate umană trebuie să aibă parte de un reset și o restructurare adecvată noilor realități. Normal ar fi ca aceasta să se facă non violent. Primul pas in acest sens este introducerea permanentă a poziției VOT NUL valabil exprimat pe orice buletin de vot.
De ce? Fundamentare
1. Orice chestionar orice listă cu opțiuni (și buletinul de vot este un chestionar in care sunt întrebat dacă sunt de acord ca un partid/ persoană să ne conducă o perioadă -un mandat) ar trebui să aibă, in democrație, și opțiunea: Nici una dintre opțiunile oferite/ Nu știu / Nu vreau sa răspund/ Dreptul de a nu alege este diferit de dreptul de a nu te prezenta la vot. “Votez dar nici una dintre opțiuni nu mă reprezintă” sau mai direct spus “ Nu vreau să vă aleg pe voi!” Votul nul înseamnă și “Mă interesează cine ne conduce vreau să îmi exercit dreptul de vot dar nu am cu cine vota. “ sau “ Mă interesează soarta tării și cine ne conduce… dar nu voi!” Se vorbește in sondaje despre indeciși in general mai mult de 51% dintre cei cu drept de vot, cred că mulți dintre ei sunt de fapt deciși „ nu am cu cine să votez, voi sunteți corupți și încălcați sistematic legile.” Indeciși? ...de fapt deciși să nu-l voteze pe nici unul dintre politicienii actuali. Soluția este VOTUL NUL valabil exprimat.
2. Ce înseamnă un număr mare de voturi nule? Un indemn pentru cei care sunt competenți și onești să candideze.
3. Se reduce posibilitatea de fraudă: dacă mergi la vot și aplici stampila pe VOT NUL nu va vota nimeni in locul tău pentru un corupt, cum se pare că se întâmplă acum când nu mergi la vot, mai mult votul tău e valabil exprimat. In acest moment votul nul nu are efect legislativ (nu se repeta alegerile daca 50% votează nul și 1% aleg un personaj dubios.) Dar însemnă ca moral societatea are nevoie de o schimbare majora. In faza a doua a unei posibile inițiative de resetare a societății, după introducerea votului nul, dacă numărul celor care votează nul reprezintă 51% dintre cei care s-au prezentat la vot, scrutinul se repetă și cei care au candidat in primul tur nu mai au dreptul să candideze (strângerea celor 200 000 de semnături nu va fi o problema daca semnătura și votul electronic vor fi oficializate, avem una dintre cele mai bune rețele de internet din Europa). Nu există oameni de neînlocuit… iar dintre cei 18.217.156(la 10 nov. 2019) cetățeni români cu drept de vot cred că vor putea fi aleși in jur de 50.000 (aprox. 1 la 400) in așa fel încât majoritatea să fie competenți, inteligenți și să nu fie corupți, infractori sau trădători de neam (de exemplu „aleșii” care direct sau indirect au „semnat” contractul de exploatare forestieră cu austriecii sau drepturile de explorare și exploatare la Roșia Montană...și multe altele). In fapt într-o fază ulterioară introducerii votului nul pe buletinul de vot acesta va avea ca efect eliminarea de pe scena politică a personajelor corupte actuale.
4. In general buletinele anulate (prin dublă ștampilare sau ștampilare in afara spațiului desemnat) sunt efectul unei erori a celui care a votat, din neștiință sau greșeală, ori o ștampilare intenționată. Daca nu te prezinți la vot înseamnă că nu te interesează, in toată Europa se vorbește despre “majoritatea tăcută” dar nu este cuantificat in nici un fel cat la sută din populație este interesată de soarta tării dar nu are un reprezentant adecvat. Nu este făcută o distincție intre cei pe care nu-i interesează și cei care nu au cu cine sa voteze. Exista o mare deosebire intre un vot nul valabil exprimat și un buletin de vot anulat datorita unei erori. Vreau posibilitatea ca votul meu valabil exprimat sa fie VOT NUL.
5. Ce putem face până la validarea acestui drept? Se poate aplica ștampila lângă stema tării de pe buletinul de vot,” votăm pentru România, dar nu pentru voi!”. Buletinul de vot devine nul. Buletinele de vot nule nu intră în calculul voturilor valabil exprimate. Acest fapt se va schimba odată cu introducerea votului nul valabil exprimat!
In final sloganul campaniei:
Unui politician corupt: "Merg la vot ... și NUL VOTEZ !"

Actualizări

2024-03-05 16:09:28 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2022-09-17 16:27:25 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2020-08-31 18:41:56 +0300

S-a ajuns la 10 semnături