Către: Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor România, Primăria Orașului Năvodari, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA

Salvarea și reabilitarea gării de călători din Năvodari(Stațiunea Mamaia Nord)

Dorim salvarea și reabilitarea gării de călători existente în Năvodari, situată în zona Lidl.
Stațiunea turistică Mamaia Nord (Năvodari) are astăzi mai multe UI-uri (unități individuale de cazare) decât stațiunea Mamaia. În acest moment sunt mai multe companii private de transport pe calea ferată care au prezentat interes pentru stabilirea unor linii directe București-Năvodari, Craiova-Năvodari și Iași-Năvodari.
Deasemenea, în viitor calea ferată poate fi folosită pentru a lega Năvodari de Constanța cu TRAM, practic un metrou ușor de suprafață ce funcționează pe ecartament de cale ferată. Doar metroul de suprafață poate să asigure fluidizarea mobilității urbane în zona metropolitană Constanța.

Trenurile veneau şi ple­cau mereu din GARA Nă­vo­dari. Veneau încărcate cu speranțe din toată țara și plecau pline de amintiri memorabile de la mare. PSD a distrus TOT!

Dar odată.... pe un 14 septembrie a plecat ULTIMUL tren cu copii din această GARĂ, lăsând acest LOC pradă devastării, indolenței și hoției PSD, o hoție continuată de PSD în Navodari, timp de zeci de ani.

Tabăra de copii din Năvodari pri­mea cei dintâi vizitatori la 1 iunie, de Ziua Copilului. Apoi, la 15 iunie ve­neau copii de la gimnaziu şi de la 15 iu­lie primea liceenii.

Există amintiri prinse ca acele de siguranţă de sufletele noastre. Elevii şi liceenii de acum 30 de ani îşi amintesc cu siguranţă de zilele fier­binţi ale verii lui 1989, când adunau prietenii în tabăra de la Năvodari.

Seri calde sau reci, cu dansuri sub cerul plin cu stele, cu teama că vor fi prinşi pentru că au părăsit tabăra fără ştirea profesorilor imediat după stingere, dar cu speranţa că seara următoare o vor lua de la capăt.

Sigur își vor aduce amin­te întotdeauna de sala de mese, de ospătă­re­sele care le dădeau cacao cu lapte, pâine, ou fiert și mai ales de enervanta gimnastică de învio­rare, obligatorie...

Vrem să reînviem legătura dintre București și Mamaia Nord (Năvodari).

Odată reabilitată această gară veți avea ocazia de a ajunge în 2 ore de la București direct pe plaja stațiunii Mamaia Nord, fără a mai cheltui timp și nervi în traficul supraaglomerat din nordul litoralului.

2022-04-28 05:41:10 +0300

2021-11-24 20:31:54 +0200