Skip to main content

Către: Primarul Mihai Chirica, Consiliul Local Iași

Spune NU distrugerii zonei VERZI! - Împreună pentru Spațiul Verde - Esplanada Oancea Tătărași Iași

Semnează această petiție pentru dacă dorești ca zona verde să nu fie distrusă, proiectele de construire blocuri pe zona verde să fie anulate, ba chiar mai mult, ca Primăria Iași să răscumpere acel teren și să-l amenajeze cum se cuvine ca spațiu verde, nu doar să-l întrețină cum a făcut-o până acum!

Detalii puteți citi aici: Împreună pentru Spațiul Verde - Esplanada Oancea Tătărași Iași:
https://www.facebook.com/Împreună-pentru-Spațiul-Verde-Esplanada-Oancea-Tătărași-Iași-446502322438477/

Vă mulțumim, noi și copiii noștri!

De ce este important?

ZONA VERDE (PESTE 30 DE ARBORI ȘI MII DE MP DE VERDEAȚĂ) DIN ESPLANADA OANCEA TĂTĂRAȘI IAȘI AR TREBUI SĂ DISPARĂ ÎN FAVOAREA UNOR BLOCURI TURN, REZULTÂND APROXIMATIV 200 DE APARTAMENTE ȘI 200 DE MAȘINI ÎN PLUS, TOATE PE UN TEREN CU RISC GEOTEHNIC MAJOR!!!

- De ce se consideră că nu este nici un impact asupra mediului deși se vor tăia 30-40 de arbori maturi (inclusiv castani), vor dispare câteva mii de mp de iarbă și va fi ras un mic parc amenajat și întreținut de când îl știm de serviciul spații verzi al primăriei?

- De ce Primăria a aprobat PUZ cu o încărcare a terenului de cel puțin 3 ori mai mare decât este reglementat, în pofida faptului că în studiul geotehnic se specific că este o zonă de versant cu risc major? Fapt asupra căruia s-a atras atenția inclusiv de către corpul de control al primarului (iar ei au preferat să dea un aviz ambiguu de la o comisie tot a Primăriei, Biroul versanți). - https://www.facebook.com/groups/Esplanada.Oancea/permalink/2069438643333292/

- Ce e cu atâtea crăpături în blocurile existente, încât se tem oamenii ca de drobul de sare?

- De ce Primăria a aprobat PUZ fără un studiu de impact asupra circulației pietonale și auto și a parcărilor, așa cum a cerut Comisia Circulație? - https://www.facebook.com/groups/Esplanada.Oancea/permalink/2066532933623863/

- De ce oamenii nu doar că trebuie să suporte aglomerația și haosul creat prin construirea deja a blocului din colț, dar trebuie să accepte încă una de vreo 5 ori mai mare? - https://www.facebook.com/groups/Esplanada.Oancea/permalink/2065243463752810/

- Cum anume se va combate pericolul de surpări și tasări specifice structurii subsolului care pot pune in pericol blocurile existente, care au deja avarii fără intervenții in vecinătate de peste 30 de ani, după cum scrie în studiile geotehnice? Cine va garanta că situația nu va avea consecințe grave (evenimentele recente cu șoseaua Nicolina surpata in zona CUG), e afectată siguranța locuitorilor, devalorizarea proprietăților. - https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/lista-ilegalitatilor-la-surparea-din-cug-patronul-daniel-niculita-da-vina-pe-hrube--180034.html

- Cine va garanta monitorizarea respectării normelor în construcții și a proiectelor, când paznic la oi este chiar lupul, adică fostul arhitect șef al orașului care și-a pus semnătura pe majoritatea aprobărilor acum este la Inspectoratul Județean pentru siguranța construcțiilor? Iar proprietarii terenurilor au deja o reputație de renume? - http://reporteris.ro/component/k2/item/85792-secretele-afacerii-oancea-judecătoarea-cazacu-are-25-din-proiect-după-ce-l-a-îmbogățit-pe-imobiliarul-filip-în-instanță.html

- Cum s-a îndeplinit corect si complet procedura de informare si consultare a populației din zonă, printr-un anunț la Primărie între Crăciun și Anul Nou și fără nici un panou de informare în zonă?

- Cum va mai putea fi utilizat locul de joacă pentru copiii și așa insuficient și învechit, înghesuit între blocuri turn? Ce aer vor mai respira copiii ce se joacă acolo? Unde vor mai bate mingea?

- Unde își vor mai plimba iubitorii de animale patrupedele?

- Ce va mai măsura stația de monitorizare a calității aerului între turnuri?

- De ce adresa parcelelor a fost modificată pe alta stradă? Oare pentru a se evita încadrarea în zona cu risc de alunecare de teren (PUZ pe str. Oancea in loc de Han Tătar încadrată în zona cu risc de alunecare de teren conf. HCL nr.97/1998)?

- Cum se va îmbunătăți calitatea aerului în zonă prin punerea în funcțiune a undeva spre 200 de noi centrale de apartament, când deja calitatea acestuia este adesea la nivelul rău?

- Cum se va îmbunătăți calitatea vieții oamenilor ce locuiesc în zonă, a bătrânilor, a tinerilor și mai ales a copiilor? Ce impact va avea asupra lor această așa zisă dezvoltare a orașului?

- Cum se pot dezvolta proiecte urbanistice si imobiliare coerente, care să respecte legislația si normativele in vigoare, oamenii si mediul înconjurător?

Toate acestea pentru că ne dorim cu toții modernizarea zonei si rezolvarea problemelor si lipsurilor urbanistice ale locuitorilor zonei!

Detalii puteți citi aici: Împreună pentru Spațiul Verde - Esplanada Oancea Tătărași Iași:
https://www.facebook.com/Împreună-pentru-Spațiul-Verde-Esplanada-Oancea-Tătărași-Iași-446502322438477/
Iași, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Linkuri

Actualizări

2019-11-12 14:50:20 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2018-05-05 12:18:38 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2018-05-04 00:51:03 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2018-05-03 11:22:13 +0300

S-a ajuns la 10 semnături