Către: Ministerul Mediului , Apelor si Padurilor , Ministerul Familiei ,Tineretului si a egalitatii de sanse , Ministerul Sportului

STOP vânătorii în Pădurea Băneasa

Pădurea Băneasa face parte din fondul cinegetic nr. 5 București și este gestionat de către ASOCIAȚIA VÂNĂTORILOR ȘI PESCARILOR SPORTIVI LUNCA - BUCUREȘTI. Se împușcă mistreți si căprioare zi și noapte în pădure și pe câmpul de lângă pădure. Pe acești vânători sau braconieri nu-i verifică nimeni, ocolul silvic nu are calitatea aceasta, eu, în calitate de proprietar, nu am nicio putere iar jandarmeria si poliția nu sunt niciodată în pădure. Vânătorii invocă faptul că este pestă porcină de ani de zile și de aceea vânează continuu. Când am cerut rezultatele analizelor porcilor mistreți, Garda Forestieră mi-a răspuns că nu s-au extras animale din pădure. Pădurea Băneasa nu este o pădure izolată, e o pădure unde se practică foarte mult activități outdoor precum alergatul, plimbatul cu bicicleta mersul pe jos, individual, în grup, în familie, alături de copii și patrupede, drumeții, maratoane, etc. Pădurea Băneasa este înconjurată de mai multe școli și cartiere rezidențiale care se află în bătaia puștii. Pîdurea Băneasa a devenit un parc, precum parcul Herăstrău, un furnicar de oameni. Se vânează printre oameni și copii în timp ce legea permite acest lucru iar statul român este complice la acest masacru. Asociația de vânatoare Lunca nu asigură prevenția și securitatea comunității oamenilor cât și a animalelor din pădure cu panouri de avertizare sau prin orice alt mod de informare. Înainte de începerea vânătorii nu evacuează pădurea de oameni, anunțând doar poliția. Comunitatea ar putea fi prevenită prin amplasarea unor panouri electronice la intrările din pădure că are loc o partidă de vânătoare. Legea le permite vânatoarea însă desfășurarea acesteia nu este comunicată în mod transparent.

Pădurea Băneasa face parte din fondul cinegetic nr. 5 Bucuresti și este gestionat de către ASOCIATIA V NĂTORILOR ȘI PESCARILOR SPORTIVI LUNCA - BUCUREȘTI. Asociația Lunca informează doar poliția când se vanează în pădure. În orice moment se poate întampla o nenorocire și anume un adult sau un copil să fie împușcat în padure.

Pădurea Băneasa, București, România

2022-02-13 20:29:56 +0200