Către: Primăria Municipiului Iași

Susține amenajarea unui Parc cu terenuri Sportive la ”Plopii fără Soț”

Stimați reprezentanți ai Primăriei Municipiului Iași, stimați reprezentanți ai Consiliului Local Iași,

Noi, cetățenii cartierului Bucium, împreună cu consilierii locali din partea USR Iași, vă aducem la cunoștință această petiție cu scopul de a susține un proiect care vizează amenajarea unui parc cu terenuri de sport multifuncționale pe terenul de lângă Plopii fără Soț. Acest proiect este o inițiativă cetățenească solicitată de numeroase familii tinere, adolescenți și bătrâni care locuiesc în Bucium și care doresc un spațiu de relaxare, promenadă și activități sportive.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea demarării procedurii de achiziție în vederea cumpărării terenurilor din cartierul Bucium, zona Plopii Fără Soț, în vederea construirii unei mini-păduri urbane și terenuri de sport a fost depus de către consilierul local Răzvan Timofciuc la Primăria Municipiului Iași în data de 29.11.2022 și are nr. de înregistrare 146030.

Argumentele pentru susținerea acestui proiect includ:

- Expansiunea imobiliară a cartierului Bucium: Cartierul Bucium este în plină expansiune imobiliară, însă lipsesc spațiile de promenadă și relaxare pentru ieșenii care rezidențiază aici.

- Necesitatea unui spațiu de joacă pentru adolescenți: În prezent, adolescenții din cartier se joacă în zona spațiului de joacă pentru copii. Pe suprafața extinsă, s-ar putea amenaja și terenuri de sport cu acces gratuit.

- Combaterea poluării: Terenul propus pentru parc este mărginit de o arteră de circulație foarte solicitantă, șos. Bucium, care generează poluare atmosferică și fonică. Construirea unui parc în această zonă ar contribui la reducerea acestor tipuri de poluare.

Prin semnarea acestei petiții, vă exprimați susținerea pentru acest proiect și contribuiți la îmbunătățirea calității vieții în cartierul Bucium. Scopul nostru este de a strânge semnături în vederea includerii acestui proiect pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local și aprobarea sa.

Vă mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră.

Cu respect,
Cetățenii cartierului Bucium și Consilierii locali din partea USR Iași