Către: ALIANTA USR PLUS

Vlad Alexandrescu, senator USR PLUS din partea Galațiului.

Solicităm Alianței USR PLUS să îl desemneze pe Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii în Guvernul Cioloș, pentru prima poziție în Senatul României din partea Galațiului.

De ce este important?

Vrem sa trimitem oameni de valoare in Parlament precum Vlad Alexandrescu
Am intrat in politica pentru ca Romania sa fie reprezentata in Parlament si in institutiile statului de oameni #exceptionali.
Ne-am saturat de zecile de politicieni care nu se disting decât prin goana dupa toate functiile posibile pe care le lasa goale de conținut imediat ce le ocupa, in goana dupa alte sinecuri.
Avem datoria de a sustine ca România sa fie reprezentata de oameni exceptionali si de aceea cred ca ar trebui sa sustinem candidatura lui Vlad Alexandrescu pentru functia de senator pe o pozitie eligibila.
Vlad Alexandrescu, fiul unui arheolog si al unui istoric al artei este absolvent "Summa cum Laude" al scolii de inalte studii sociale din Paris cu doctorat in filosofie, licentiat in limba germana si franceza in Romania, fost ambasador al României in Luxemburg si ministrul al Culturii in guvernul Dacian Ciolos.
In USR Vlad Alexandrescu este autorul declaratiei "Carta Valorilor" USR pe care o gasiti la adresa www.usr.ro/carta-valorilor/ prea putin respectata insa de politicieni romani si de colegii sai ce elimina oameni de valoare din partid pentru aceleasi gen de combinatii de care ne-am saturat la toti ceilalți.
Dintre inițiativele sale legislative enumar doar cateva :
- Restabilirea Adevarului Istoric si retragerea sinecurilor acordate unor falsi luptatori ai Revoluției din România, oameni fara scrupule care au urmarit si urmaresc doar interese personale in diversele partide in care acționează.
- Lupta împotriva clanurilor interlope : Vlad Alexandrescu a solicitat inasprirea pedepselor din codul penal pentru traficanti de persoane si pentru cei care abuzeaza sexual minorii.
Potrivit raportului sau Romania ocupa prima pozitie ca stat de origine a victimelor traficului de persoane, peste 74% din victimele identificate de autoritățile europene sunt victime ale clanurilor infracționale din România.
A atacat public deciziile dubioase ale instanțelor de judecata din Romania ce favorizează infractorii, memtionand cazul unui barbat ce a fost condamnat la 1 an si o luna de inchisoare cu suspendare! dupa ce s-a dovedit in instanta ca a scos din tara cu acte false o tanara de 14 ani, sub false pretexte, obligand-o apoi sa se prostitueze.
Vlad Alexandrescu este unul din putinii senatori ai României care are curajul si determinarea sa se lupte pentru diminuarea infracționalității si mafiei din tara aceasta.
De asemenea a militat pentru:
- unificarea registrelor agricole, debirocratizarea si digitalizarea accesului la informație, introducerea de coduri QR unice pentru fiecare producator si produsele sale.
- propunere legislativă pentru desființarea Sectiei Speciale instituite de regimul Liviu Dragnea pentru ca Psd sa creasca controlul si puterea in drumul spre dictatură.
- a solicitat infiintarea unui program de finanțare pentru crearea in Romania a medicamente utile in lupta impotriva Covid19 si fabricarea in Romania a kiturilor de testare
- acordarea unui sprijin financiar forfetar lunar fiecarui cetatean care isi pierde locul de muncă datorita crizei Covid19
- crearea unei Directii de Investigare a Infracțiunilor de Mediu
- sustinerea infiintarii de farmacii si dispensare cu puncte de asistenta medicală in zonele din mediu rural in care acestea lipsesc cu desăvârșire prin acordarea de scutiri la plata impozitului pe profit pentru aceste unități, pentru a facilita accesul oamenilor bătrânilor din satele uitate de lume la servicii medicale de baza.
- desființarea falselor instituții de studii folosite de PSD si Pnl pentru plata de sinecuri nesimtite pentru membrii din conducerea lor precum Institutul de Studii Avansate pentru Civilizația Levantului ce sifoneaza anual milioane de lei in mod inutil din bani publici.
- a solicitat acordarea de burse de studiu internaționale pentru tinerii scriitori romani pentru a crea o noua clasa politică si sociala de valoarea celei interbelice.
- depolitizarea institutiilor de invatamant si de cultura din Romania
- depolitizarea sistemului de sanatate
- plata de catre bugetul de stat a tratamentului in strainatate pentru toti supraviețuitorii de la Colectiv
- alegerea tuturor primarilor exclusiv prin doua tururi de scrutin pentru a elimina presiunea pe care o resimte cetateanul de a nu vota candidatul care il reprezinta in primul tur fiind nevoit sa elimine candidati valorosi pentru sustinerea unora cotati mai bine de trusturi de presă cu afiliatii politice dubioase
- introducerea votului electronic in Romania (Plx378/2019)
- introducerea unor standarde superioare pentru calitatea apei potabile livrate la punctul final, acasa la consumatori nu la iesirea din statiile de prelucrare a apei (PLX266/2019)
- conectarea celor peste 21.000 de locuinte din mediul rural aflate inca in afara sistemului energetic national (Plx199/2019)
- reorganizarea administrativă a României prin crearea de zone metropolitane astfel incat marile orase sa extinda serviciile de transport public si furnizare de servicii de baza si catre localitățile din imediata lor vecinătate pentru crearea de zone de interes economic mai mare pentru atragerea de investitori si crearea de locuri de muncă (Plx387/2018)
- acordarea de carti in format electronic de specialitate cadrelor didactice din mediul preuniversitar si elevilor pentru a spori calitatea informației predate in scolile din Romania (Plx528/2018)
Asa putea sa continui dar este evident ca România are nevoie de oameni de valoare in Parlament si in institutiile statului.
De aceea cred ca trebuie sa sustinem candidatura dl Vlad Alexandrescu pe o pozitie eligibila in Senatul Romaniei.

Galați, Romania

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL