Skip to main content

Către: Guvernul Republicii Moldova

Vrem tenis de câmp după 15 mai!

Tenisul de câmp într-un format organizat oferit ca serviciu de cluburi pentru toată populația trebuie exceptat de la măsurile restrictive după 15 mai întrucât este un sport individual cu un risc mult mai redus de contaminare decât celelalte activități ce sunt sau vor fi exceptate de la restricții (de exemplu: saloanele de coafură și frizerie, transportul în comun, market-urile, restaurantele sau cafenelele, etc.). Jucătorii de tenis se află constant la peste 15 m unul de altul, nu există contact direct, iar în această perioadă tenisul se desfășoară în aer liber, deci se pot lua ușor măsuri de siguranță și protecție, astfel încât contactul dintre jucători să nu se realizeze deloc, iar riscul mic al contaminării indirecte prin atingerea mingii cu mâna să fie redus prin purtarea de manșete absorbante, de exemplu. Cei care oferă acest serviciu vor avea responsabilitatea de a asigura igienizarea tuturor spațiilor cu care intră în contact jucătorii.
Tenisul nu este un sport colectiv și nu poate fi practicat în altă locație decât pe un teren de tenis.
Trebuie permis puținelor cluburi specializate din Moldova să pună la dispoziția tuturor doritorilor practicanți ai acestei probe sportive - și profesioniștilor și amatorilor - terenurile de joc! Antrenamentele și jocul de tenis în condițiile unor măsuri de protecție sporită ar permite unui număr considerabil de cetățeni să revină la practicarea sportului în aer liber, la întărirea imunității și depășirea stresului creat în urma pandemiei. La fel, practicarea tenisului ar permite redresarea economică a cluburilor și a situației persoanelor legate de activități din acest domeniu.
Vă rugăm să analizați această cerere și să decideți măsurile potrivite pentru a putea desfășura această activitate.

De ce este important?

Este important atât din punctul de vedere al efectelor benefice asupra sănătății fizice și mentale, cât și din punct de vedere economic, social și profesional, reprezentând o gură de oxigen pentru cluburile de sport cât și pentru practicanții profesioniști sau amatori!

Aleea Alexandru 40, București 011824, Romania

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Linkuri

Actualizări

2020-05-13 18:12:35 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2020-05-11 17:27:34 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2020-05-11 15:26:19 +0300

S-a ajuns la 10 semnături