Skip to main content

Către: Presedintelui Romaniei

Cerem Președintelui interzicerea activităților de Paște, pentru protejarea populației

Presedintele Klaus Johannis a declarat deja interzicerea activitatilor. Multumim pentru sustinere. O societata sanatoasa este o societate activa, implicata si care ia actiune. Multumim inca o data, si va dorim un Paste linistit impreuna cu familia, in siguranta. Numai bine!

Cerem Președintelui interzicerea activităților de Paște, pentru protejarea populației

Stimate domn Klaus Johannis,

Ca si Presedinte al Romaniei, aveti rolul de 'comandant al forţelor armate' si 'garant' at statului de drept. In acest rol, va cerem sa blocati toate activitatile bisericesti in conjunctie cu armata, programate pentru data data de sambata si duminica, 18-19 aprilie 2020, cu ocazia sarbatorilor de Pasti.

De ce este important?

- In contextul actual mondial, intregul continent european este intr-o perioada de izolare sociala, pentru a preveni raspandirea virusului Covid-19. In acest moment virusul este incurabil, si resursele medicale de pe intreaga planeta sunt coplesite de nivelul ridicat de infectie.

- In ciuda acestui context global, al riscului ridicat de raspandire si deces, persoane din conducerea guvernului si bisericii au decis pe cont propriu sa permita organizarea unui festival reliigios sub egida Bisericii Ortodoxe Romane, prin care permit preoti sustinuti de armata sa calatoreasca prin toate orasele Romaniei si sa intre in contact cu majoritatea populatiei.

- Consideram aceasta decizie nu doar iresponsabila, ci de-a dreptul criminala. A permite unei organizatii religioase sa organizeze un festival care va permite raspandirea acestui virus momentan incurabil, pune in pericol sanatatea intregii populatii a Romaniei. Nu doar celor care vor intra in contact cu reprezentatii bisericii si armatei, care cu siguranta vor contracta cu grad ridicat de risc acest virus - dar si celorlalti membrii ai comunitatii (ie. vecini) care vor contracta ulterior virusul de la cei imbolnaviti ca urmare a acestui festival religios.

- Daca festivalul va continua, stimate domn Presedinte in rolul dumneavoastra ca si garant al integritatii statului, va faceti legal responsabil de raspandirea accelerata a acestui virus intregii populatii prin intermediul acestui eveniment, si va vom tine responsabil inclusiv la Curtea Drepturilor Omului pentru posibile crime impotriva umanitatii, ca si rezultat (imbolnaviri accelerate si decese) al acestei activitati.

Romania

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2020-04-20 08:01:27 +0300

Petiția este un succes cu 321 semnături

2020-04-15 15:29:39 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2020-04-15 12:20:16 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2020-04-15 12:03:40 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2020-04-15 11:51:04 +0300

S-a ajuns la 10 semnături